Now Reading:
Ludbreg u znaku cvijeća i bluesa – još ove nedjelje Flora Centrum Mundi
Full Article 2 minutes read

Ludbreg u znaku cvijeća i bluesa – još ove nedjelje Flora Centrum Mundi

U Ludbregu je u tijeku cvjetna manifestacija Flora Centrum Mundi 2024. Ovu 27. međunarodnu izložbu i sajam cvijeća organiziraju Turistička zajednica područja Centar svijeta i Grad Ludbreg, a traje do nedjelje.

Središnji izložbeno prodajni dio sajma održava se na Otoku mladosti, dok se popratna događanja održavaju na Zanatskom trgu, u Centru za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ i dvorcu Batthyany.

-Svake se godine u Ludbregu okuplja velik broj izlagača koji promoviraju jednu od najvažnijih poljoprivrednih grana u našem kraju. Ludbreški kraj proizvodi više od 50 posto ukupnog cvijeća u Hrvatskoj. Ne samo da smo na to ponosni nego nam je i važno da naši cvjećari promoviraju svoju proizvodnju, a to je najbolje upravo kroz ovaj sajam cvijeća kojeg su oni sami pokrenuli pred gotovo 30 godina, a koji godišnje okuplja preko 40 000 posjetitelja. Ovime spajamo cvjećarsku proizvodnju i turizam, dvije grane gospodarstva koje kod nas nisu nešto usputno već ono na čemu ozbiljno radimo, ulažemo i razvijamo – kaže ludbreški gradonačelnik Bilić.

Na Zanatskom trgu se paralelno s izložbeno-prodajnim dijelom manifestacije održava Dječji cvjetni korzo namijenjen najmlađim posjetiteljima. Djecu očekuje znanstveni kutak, razne igre i napuhanci.

-Osim što želimo pokazati koliko je cvijeće lijepo, želimo pokazati i koliko je naš grad lijep pa smo rasporedili određene aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu. Treća lokacija je dvorac Batthyany u kojem se održava izložba minijaturnog drveća, dakle bonsai i izložba slika članova Likovnog udruženja Ludbreg. – objašnjava direktorica TZ područja Centar svijeta, Petra Međimurec.

Poseban dodatak ovogodišnjem sajmu cvijeća je Blues festival Ludbreg u sklopu kojeg je cijeli grad pozornica. U sklopu blues festivala održat će se tridesetak koncerata u kojima će sudjelovati 25 glazbenika, a sve to odvija se na pet lokacija u Ludbregu.

sjever.hr/ludbreg.hr
05.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.