Now Reading:
Topličani još jednom pokazali humanost i veliko srce: velik broj građana odazvao se akciji dobrovoljnog darivanja krvi
Full Article 2 minutes read

Topličani još jednom pokazali humanost i veliko srce: velik broj građana odazvao se akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Proteklog tjedna, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin u Varaždinskim je Toplicama održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Građani Varaždinskih Toplica uvijek se rado odazivaju raznim humanitarnim i dobrotvornim akcijama, pa dobar odaziv nije izostao ni ovog puta. Tako je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Varaždinskim Toplicama sudjelovalo više od 60 ljudi koji su darivanjem dragocjene tekućine željeli doprinijeti spašavanju tuđeg života.

Akciji koja je održana u prostorima hotela Minerva odazvala su se 63 građana, a prikupljeno je 47 doza krvi.

-Krv je darovao 21 muškarac i 26 žena, a 16 je osoba odbijeno zbog zdravstvenih tegoba. Zahvaljujemo svim darivateljima koji su se odazvali i darivali krv – poručuju iz novomarofskog Crvenog križa.

Svim građanima koji su se odazvali ovoj akciji zahvalila je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković poručivši kako svaka doza krvi spašava nečiji život.

– Drago mi je da se naši građani redovito uključuju u ovakve i slične akcije, da suosjećaju s drugima i žele im pomoći. To je potvrda da brinemo o drugima koji se nalaze u manje sretnim okolnostima od nas samih i nastojimo im pružiti ruku podrške kako bi svoju bolest ili ostale nesreće što lakše i brže prebrodili. Zahvaljujem svima koji su darovali krv i time pokazali svoju humanost, veliko srce i solidarnost prema drugima – rekla je gradonačelnica Ratković.

www.sjever.hr
15.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.