Now Reading:
U Koprivničko-križevačku županiju stiže 190 tisuća eura za opremanje i obnovu sportskih građevina
Full Article 1 minutes read

U Koprivničko-križevačku županiju stiže 190 tisuća eura za opremanje i obnovu sportskih građevina

U Koprivničko-križevačku županiju stiže 190 tisuća eura za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini temeljem Javnog poziva koje je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta.

Ugovore u ukupnoj vrijednosti većoj od 15 milijuna eura, od čega je 5.4 milijuna eura namijenjeno organizaciji 25 velikih međunarodnih sportskih natjecanja, dok se ostatak odnosi na izgradnju i opremanje sportskih građevina, danas je u Zagrebu uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Svečanosti je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok su uime općina Drnje i Novo Virje prisustvovali načelnici Petar Dombaj i Mirko Remetović.

Koprivničko-križevačka županija na Javnom pozivu je kandidirala projekt igrališta OŠ Fran Koncelak Drnje za što je osigurala 88.716,75 eura, Općina Drnje je za projekt održavanje nogometnog igrališta i opremanje NK Tomislav Drnje osigurala 20.858,91 eura, a Općina Novo Virje za građenje i opremanje sportskog igrališta je dobila 36.000 eura.

Dodajmo da je na Javnom pozivu 45.000 eura osigurala i Općina Hlebine za projekt građenja i opremanja vanjskog vježbališta. Stručnu podršku u pripremu projekata je pružila PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

sjever.hr
24.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.