Now Reading:
Gradonačelnik Škvarić u Lepoglavi ugostio predstavnike Gardijske oklopno-mehanizirane brigade
Full Article 1 minutes read

Gradonačelnik Škvarić u Lepoglavi ugostio predstavnike Gardijske oklopno-mehanizirane brigade

Lepoglavu su u ponedjeljak posjetili pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade koji su svoj posjet započeli pješačkom hodnjom na Ravnu goru. Po povratku sa Ravne gore, iskoristili su priliku te su odali počast hrvatskim braniteljima iz Lepoglave stradalim u Domovinskom ratu.

Tim su im povodom članovi Udruge veterana branitelji Hrvatske – Lepoglava predstavili lepoglavske branitelje i njihovu ulogu u Domovinskom ratu. Uslijedio je posjet izložbenoj postavi militarija, na kojoj je izložen dio eksponata iz bogate zbirke militarija P.A.S. kluba Lepoglava vezanih za Domovinski rat, te su tom prilikom upoznati sa eksponantima izloženim u postavu militarija.

Prigodnim riječima obratio im se predsjednik P.A.S. kluba Lepoglava Dalibor Škvarić te gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić, koji je istaknuo kako mu je drago što su pripadnici Gardijske oklopno-mehanizira brigade posjetili Lepoglavu i odali počast njihovim braniteljima.

–Predstavili smo im ulogu naših branitelja u Domovinskom ratu i imali su priliku razgledali izložbu militarija. Pokazali smo im da se Grad Lepoglava trudi sačuvati sjećanja na lepoglavske poginule branitelje i sačuvati njihovo nasljeđe – rekao je gradonačelnik Škvarić.

sjever.hr/lepoglava.hr
25.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.