Now Reading:
U Varaždinu obilježen Međunarodni dan obitelji – Bosilj: Treba povećati broj udomitelja jer ništa ne može zamijeniti obitelj
Full Article 2 minutes read

U Varaždinu obilježen Međunarodni dan obitelji – Bosilj: Treba povećati broj udomitelja jer ništa ne može zamijeniti obitelj

U zgradi u kojoj su smještene razne udruge u varaždinskom Graberju, prigodnim je programom u organizaciji Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije – ZIPKA i u suradnji s Obiteljskim centrom – Područnom službom varaždinskom u ponedjeljak obilježen Međunarodni dan obitelji.

Uz predsjednicu ZIPKE Mariju Igrec, obilježavanju su prisustvovali i županijska pročelnica Ljubica Božić te gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Gradonačelnik je istaknuo važnost obitelji koja predstavlja jezgru oko koje se okupljamo i koje čini cijelo društva onakvim kakvo jeste. Zahvalio je udruzi ZIPKA i svim podupirućim udrugama s kojima Grad Varaždin odlično surađuje i koje rade dobra djela za mnoge obitelji. Rekao je da institucije ne mogu odraditi sve odgojne funkcije jer je obitelj najbitnija.

-Želio bih da se broj udomitelja poveća jer ih je sada u Varaždinu samo 37. To bi trebala shvatiti i država koja izdvaja tri puta veća sredstva za dijete koje se nalazi u instituciji umjesto da izdvaja veća sredstva za udomiteljske obitelji. Ništa ne može zamijeniti obitelj. Dijete koje živi u obitelji je sigurno sretnije od djeteta koje živi u nekoj instituciji – naglasio je gradonačelnik Bosilj čestitavši svim nazočnima Dan obitelji uz želju da se povećaju sredstva za udomitelje, a samim tim i broj udomiteljskih obitelji. Grad Varaždin je osigurao stan za udomiteljsku djecu nakon 17 godine života te ljetovanje za udomiteljsku djecu.

U sklopu obilježavanja Dana obitelji organizirane su prigodne radionice za roditelje i udomitelje te djecu i mlade kao i za korisnike drugih srodnih udruga i organizacija poput Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, Centra za pružanje usluga u zajednici Varaždin i brojnih drugih.

Programu su prisustvovali i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

www.sjever.hr
15.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.