Now Reading:
U Varaždinu obilježen Međunarodni dan obitelji – Bosilj: Treba povećati broj udomitelja jer ništa ne može zamijeniti obitelj
Full Article 2 minutes read

U Varaždinu obilježen Međunarodni dan obitelji – Bosilj: Treba povećati broj udomitelja jer ništa ne može zamijeniti obitelj

U zgradi u kojoj su smještene razne udruge u varaždinskom Graberju, prigodnim je programom u organizaciji Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije – ZIPKA i u suradnji s Obiteljskim centrom – Područnom službom varaždinskom u ponedjeljak obilježen Međunarodni dan obitelji.

Uz predsjednicu ZIPKE Mariju Igrec, obilježavanju su prisustvovali i županijska pročelnica Ljubica Božić te gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Gradonačelnik je istaknuo važnost obitelji koja predstavlja jezgru oko koje se okupljamo i koje čini cijelo društva onakvim kakvo jeste. Zahvalio je udruzi ZIPKA i svim podupirućim udrugama s kojima Grad Varaždin odlično surađuje i koje rade dobra djela za mnoge obitelji. Rekao je da institucije ne mogu odraditi sve odgojne funkcije jer je obitelj najbitnija.

-Želio bih da se broj udomitelja poveća jer ih je sada u Varaždinu samo 37. To bi trebala shvatiti i država koja izdvaja tri puta veća sredstva za dijete koje se nalazi u instituciji umjesto da izdvaja veća sredstva za udomiteljske obitelji. Ništa ne može zamijeniti obitelj. Dijete koje živi u obitelji je sigurno sretnije od djeteta koje živi u nekoj instituciji – naglasio je gradonačelnik Bosilj čestitavši svim nazočnima Dan obitelji uz želju da se povećaju sredstva za udomitelje, a samim tim i broj udomiteljskih obitelji. Grad Varaždin je osigurao stan za udomiteljsku djecu nakon 17 godine života te ljetovanje za udomiteljsku djecu.

U sklopu obilježavanja Dana obitelji organizirane su prigodne radionice za roditelje i udomitelje te djecu i mlade kao i za korisnike drugih srodnih udruga i organizacija poput Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, Centra za pružanje usluga u zajednici Varaždin i brojnih drugih.

Programu su prisustvovali i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

www.sjever.hr
15.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.