Now Reading:
Osnovac objavom zapalio Facebook: ne želi od roditelja žicati džeparac, pa traži sitne poslove – do ljeta želi zaraditi 100 eura
Full Article 2 minutes read

Osnovac objavom zapalio Facebook: ne želi od roditelja žicati džeparac, pa traži sitne poslove – do ljeta želi zaraditi 100 eura

Petnaestogodišnji Lukas Golubić iz zagrebačke Dubrave svojim je oglasom „zapalio” Facebook . Mladić, naime, traži sitne poslove, kako bi nešto zaradio i sam plaćao sladoled, a ne žicao džeparac od roditelja.

Objava kojom je tražio posao preko noći je postala viralna i pokrenula lavinu poziva i poslovnih ponuda na njegovom mobitelu. Kako živi u Dubravi i ide u osnovnu školu, Lukasu je potreban posao u njegovom kvartu, kojeg može obavljati kad mu školske obveze to budu dozvolile, piše Jutarnji list.

-Puno me poslodavaca nazvalo, ali nažalost, ne mogu raditi na drugom kraju grada ili na moru – požalio se Lukas koji ističe da mu je cilj prije ljeta zaraditi 100 eura, pa i ako je potrebno odraditi deset poslova za 10 eura. Želi si sam financirati džeparac za ljetovanje, za kafić s prijateljima i sladoled na plaži, umjesto da žica roditelje.

Lukasovi roditelji čak su ga odgovarali od toga da pronađe posao, ali odgojen da pomaže oko kućanskih poslova i s vještinama naučenima u izviđačima, bio je uporan da samostalno zaradi za džeparac. Kao što je napisao u oglasu, Lukas može odraditi poslove čišćenja, košenja trave, dostavljanja i šetnje pasa.

Lukas kad odraste želi animirati crtane filmove, ali kaže da je biti popularan i viralan dosta čudno.

-Srećom, još me nitko ne zaustavlja na ulici – rekao je Lukas za Jutarnji list.

Input your search keywords and press Enter.