Now Reading:
U Murskom Središću muku muče zbog premalo bankomata. Hoće li se i taj problem uskoro riješiti?
Full Article 2 minutes read

U Murskom Središću muku muče zbog premalo bankomata. Hoće li se i taj problem uskoro riješiti?

Jedan od problema koji trenutno muče građane Murskog Središća je nedovoljan broj bankomata, o čemu je bilo riječi i na sjednici Gradskog vijeća.

Naime, do nove godine ju Murskom Središću bila su postavljena dva bankomata PBZ-a. Početkom ove godine trgovački centar Konzum u kojem je bio jedan od bankomata je krenuo s renoviranjem cjelokupnog objekta te je bankomat prestao raditi. Istodobno se desila promjena kune u euro te bankomati isplaćuju još uvijek samo manje novčanice. Konzum je renoviran, ali bankomat nije vraćen ili nije u funkciji o čemu Grad nema točne informacije.

Na aktualnom satu posljednjeg Gradskog vijeća, vijećnica Željka Blagus uputila je pitanje gradonačelniku na tu temu, uz napomenu da je gotovo na dnevnoj bazi jedini preostali bankomat PBZ-a u centru ispražnjen, a naročito se to dešava vikendom pa građani ne mogu do gotovine ni za kavu. Upitala je gradonačelnika poduzima li se i što po tom pitanju.
Gradonačelnik je odgovorio da za problem zna te da je već kontaktirana PBZ banka i da je zatraženo postavljanje još dvaju bankomata na području grada tj. da se onaj kod Konzuma obzirom na dobru lokaciju stavi u funkciju te da se još jedan postavi u drugom po veličini naselju – Peklenica.

U međuvremenu stigao je odgovor od PBZ banke da je bankomat u Konzumu pušten u funkciju i uredno radi te smatraju da će se time smanjiti pritisak klijenata banke na uređaj u samoj poslovnici, odnosno da se više ne bi trebala ponavljati situacija da bankomat kroz vikend ne radi. Također su odgovorili da sukladno prioritetima i poslovnoj odluci Banke, postavljanje dodatnih bankomata nije moguće.

Grad Mursko Središće ipak smatra i traži da, obzirom na veličinu područja te što naselje Peklenica broji više od tisuću stanovnika, treba postaviti bankomat u tom naselju.

sjever.hr/mursko-sredisce.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.