Now Reading:
Međimursku županiju posjetio zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Harald Seiber
Full Article 2 minutes read

Međimursku županiju posjetio zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Harald Seiber

Zamjenik župana Josip Grivec ugostio je zamjenika veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj i izaslanika za gospodarska pitanja Haralda Seibera koji je u nastupnom posjetu Međimurskoj županiji.

Predstavljajući Međimursku županiju, zamjenik je govorio o velikim ulaganjima u gospodarstvo i razvojnim aktivnostima koje provodi Međimurska županija, posebice se osvrnuvši na ulaganja u poduzetničke zone, komunalnu infrastrukturu, kulturu, zdravstvo i obrazovanje kao i u turizam u kojem županija svake godine osvaja prestižne nagrade što je pokazatelj dobrog smjera ulaganja u razvoj kontinentalnog turizma.

Razgovaralo se i o gospodarskom potencijalu Međimurja, s obzirom na to da je Međimurska županija izvozno orijentirana županija, te je u prošloj godini Međimurska županija ostvarila izvoz u iznosu većem od 6,6 mlrd. kuna što je pokazatelj kako je Međimurje gospodarska lokomotiva Hrvatske.

Zamjenik veleposlanika Harald Seiber, posjetio je i njemački proizvodni pogon u Međimurju, tvrtku koja zapošljava velik broj djelatnika te zahvalio na odličnoj suradnji koju njemački investitori ostvaruju sa županijom, a također je najavio i skori posjet veleposlanika Republike Njemačke u Hrvatskoj, dr. Christiana Hellbacha Međimurskoj županiji.

Uz razgovor o aktualnostima iz hrvatske i međunarodne politike, zamjenik župana Grivec i zamjenik veleposlanika Seiber istaknuli su izvrsnu suradnju Međimurske županije i Njemačke, te zavičajnih društva u Njemačkoj koji okupljaju Međimurce o čuvaju vrijednosti, identitet i kulturu svojeg kraja.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.