Now Reading:
U Prelogu se nastavljaju javni radovi – nove prilike za nezaposlene
Full Article 1 minutes read

U Prelogu se nastavljaju javni radovi – nove prilike za nezaposlene

Tri nova ugovora o javnim radovima potpisana su u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, a ispred Grada ugovore je potpisala privremena pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Mateja Kavran Matjačić, uz nazočnost gradonačelnika Ljubomira Kolareka.

Javni rad je društveno koristan rad koji se odvija u ograničenom vremenskom razdoblju u sklopu kojeg se omogućuje sufinanciranje i financiranje nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba koju vodi Zavod iz ciljanih skupina. Program javnog rada mora se temeljiti na društveno korisnom radu iniciranom po lokalnim zajednicama ili organizacijama civilnog društva.

Javni rad mora biti neprofitan i povremen u mjeri da nije konkurentan postojećim poslovnim subjektima koji obavljaju gospodarsku djelatnost na tom području. Prednost pri dodjeli imaju programi iz područja socijalne skrbi, edukacije, zaštite i očuvanja okoliša te održavanja i komunalnih radova.

Cilj ove mjere je uključivanje nezaposlenih osoba iz ciljanih skupina u programe aktivacije na poslovima društveno korisnog rada sufinanciranjem, odnosno financiranjem troška njihove bruto I, odnosno bruto II plaće i drugih troškova propisanih ovom mjerom.

sjever.hr/prelog.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.