Now Reading:
“Mjesec našeg filma” donosi više od 60 domaćih filmova! Evo koji filmski hitovi vas očekuju u Domu kulture Grada Preloga
Full Article 2 minutes read

“Mjesec našeg filma” donosi više od 60 domaćih filmova! Evo koji filmski hitovi vas očekuju u Domu kulture Grada Preloga

Mjesec svibanj, u kojem projektom H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja, bit će proglašen Mjesecom našeg filma.

Naime, od 1. do 31. svibnja u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske bit će prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina, i to putem više od 480 projekcija.

Mjesec našeg filma zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući je na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali, razvijali se, educirali, rasli, mijenjali se.

Pogledom unatrag nastojimo podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje u proteklom razdoblju i proslaviti ih te tako ujedno motivirati publiku na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti. Program u sklopu Mjeseca našeg filma održat će se u kinima u sklopu Kino mreže, nezavisnim kinima te u CineStar kinima diljem Hrvatske.

Mjesec našeg filma ugostit će i Dom kulture Grada Preloga, animiranim filmom “Šegrt Hlapić” Silvija Petranovića, dokumentarnim filmovima “Dani ludila” Damiana Nenadića, “Jedna od nas” Đure Gavrana i “Kralj” Dejana Aćimovića te igranim filmovima “Comic Sans” Nevija Marasovića i “Zvizdan” Dalibora Matanića.

Foto: prelog.hr
sjever.hr/prelog.hr
04.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.