Now Reading:
Preminuo Jasmin Stavros! Kralj zabave izgubio bitku s teškom bolešću
Full Article 2 minutes read

Preminuo Jasmin Stavros! Kralj zabave izgubio bitku s teškom bolešću

Preminuo je omiljeni pjevač domaće zabavne glazbe Jasmin Stavros (68) koji se borio protiv karcinoma kostiju u KBC Rebro, piše dnevno.hr.

Jasmin Stavros rođen je 1.11.1954. godine u Splitu u glazbenoj obitelji. Pokojni otac mu je bio glazbenik, djed i brat su se bavili glazbom, a majka je pjevala u HNK Split.

Završio je osnovnu glazbenu školu (klavir) i srednju glazbenu školu (kontrabas). Osim toga toga pohađao je i sate solo pjevanja, a već s 12 godina svirao je bubnjeve, dok je sa samo 15 godina počeo profesionalni svirati u brojnim splitskim sastavima.

Godine 1973. počeo je otkrivati jazz glazbu, a od 1978. godine radio je kao studijski bubnjar u Jugotonu. Bio je jedan od najtraženijih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji, a surađivao je s brojnim velikim glazbenim imenima.

Kako piše dnevno.hr, na ideju da postane pjevač došao je 1986. godine kada je s Doris Dragović snimio duet ”U tebe se neću zaljubiti” na ploči ”Željo moja”. Izvođač koji je trebao s Doris otpjevati duet nije došao, a preslušavši snimku Jasmin je shvatio da nije samo talentirani bubnjar nego i dobar pjevač.

Prvu ploču izdao je 1987. godine u suradnji s Rajkom Dujmićem i s Stevom Cvikićem. Ploča je prodana u preko 50 000 primjeraka, a prvi veliki koncert imao je ubrzo u Lisinskom.

www.sjever.hr / www.dnevno.hr
04.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.