Now Reading:
Preminuo Jasmin Stavros! Kralj zabave izgubio bitku s teškom bolešću
Full Article 2 minutes read

Preminuo Jasmin Stavros! Kralj zabave izgubio bitku s teškom bolešću

Preminuo je omiljeni pjevač domaće zabavne glazbe Jasmin Stavros (68) koji se borio protiv karcinoma kostiju u KBC Rebro, piše dnevno.hr.

Jasmin Stavros rođen je 1.11.1954. godine u Splitu u glazbenoj obitelji. Pokojni otac mu je bio glazbenik, djed i brat su se bavili glazbom, a majka je pjevala u HNK Split.

Završio je osnovnu glazbenu školu (klavir) i srednju glazbenu školu (kontrabas). Osim toga toga pohađao je i sate solo pjevanja, a već s 12 godina svirao je bubnjeve, dok je sa samo 15 godina počeo profesionalni svirati u brojnim splitskim sastavima.

Godine 1973. počeo je otkrivati jazz glazbu, a od 1978. godine radio je kao studijski bubnjar u Jugotonu. Bio je jedan od najtraženijih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji, a surađivao je s brojnim velikim glazbenim imenima.

Kako piše dnevno.hr, na ideju da postane pjevač došao je 1986. godine kada je s Doris Dragović snimio duet ”U tebe se neću zaljubiti” na ploči ”Željo moja”. Izvođač koji je trebao s Doris otpjevati duet nije došao, a preslušavši snimku Jasmin je shvatio da nije samo talentirani bubnjar nego i dobar pjevač.

Prvu ploču izdao je 1987. godine u suradnji s Rajkom Dujmićem i s Stevom Cvikićem. Ploča je prodana u preko 50 000 primjeraka, a prvi veliki koncert imao je ubrzo u Lisinskom.

www.sjever.hr / www.dnevno.hr
04.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.