Now Reading:
Drama u zagrebačkoj osnovnoj školi: ravnateljica zaključala školu da zaštiti učenike
Full Article 2 minutes read

Drama u zagrebačkoj osnovnoj školi: ravnateljica zaključala školu da zaštiti učenike

U zagrebačkoj Osnovnoj školi Sveta Klara u utorak popodne došlo je do incidenta zbog kojeg je ravnateljica Tajana Babić na kratko zaključala školu kako bi zaštitila učenike, prenose 24sata.

Kako je sama ravnateljica pojasnila za ovaj portal, tijekom dana jedan od učenika počeo se ponašati neprimjereno, prijeteći i njoj zbog čega je pozvala roditelje. U školu je stigao otac, a do incidenta je došlo i kada su učenik i njegov otac izlazili iz škole jer su ih drugi učenici počeli vrijeđati, na što je otac odgovorio uvredama i prijetnjama.

Škola je zbog prijetnji zvala policiju i inzistirala da izađu na teren, no nisu utvrdili elemente kaznenog djela.

Ipak, oko 19 sati, pred sam kraj nastave, otac i sin vratili su se pred školu. To je sve uznemirilo, a ravnateljica, koja se u tome trenutku nalazila izvan škole, dala je nalog da se škola zaključa. Ona se vratila pred školu, te s još dvije učiteljice pažljivo i za dobrobit svih, razgovarala s ocem. Nalog za zaključavanje škole dala je zbog predostrožnosti, nije bilo nikakvog sukoba, a sve je trajalo manje od desetak minuta, istaknula je za 24sata.

-Napravili smo sve što je u našoj nadležnosti i u korist svih učenika. Odmah smo o svemu obavijestili sve institucije, te odradili što se zahtijeva prema procedurama. Otac je objasnio da je došao po drugog učenika koji s njegovim sinom ide na trening. Danas je otac bio na razgovoru i objasnili smo mu zbog čega smo morali odrediti suspenziju njegovu sinu – kazala je Babić za 24sata.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ponudili su da u školu dođe krizni psihološki tim, o čemu će uprava odlučiti tijekom dana.

www.sjever.hr / 24sata.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.