Now Reading:
Bogat program u povodu Dana Općine Budinščina – doznajte što, gdje i kada vas očekuje
Full Article 3 minutes read

Bogat program u povodu Dana Općine Budinščina – doznajte što, gdje i kada vas očekuje

Općina Budinščina narednih nekoliko dana obilježava Dan općine, a vrhunac događanja je u ponedjeljak na sam Dan općine na blagdan Svetog Josipa Radnika.

Program započinje u srijedu 26. travnja Danom otvorenih vrata Dječjeg vrtića Budinščina od 16.00 sati. Polaznici vrtića i njihove tete pripremili su program za roditelje i posjetitelje. Svečanost u vrtiću ujedno je i obilježavanje prvog rođendana vrtića, ali i oproštaj predškolske skupine koja na jesen odlazi u školu.

Obilježavanje se nastavlja u četvrtak izložbom fotografija i podjelom nagrada najuspješnijim učenicima koji su sudjelovali na foto natječaju “Razglednica mog mjesta – škljocni za sjećanje 2023.”. Otvorenje izložbe je u 12.00 sati u prostorima Osnovne škole “Vladimir Nazor”.

U petak u organizaciji HPD “Milengrad” Budinščina kod planinarskog doma Pokojec od 13.00 sati kreće druženje planinara i posjetitelja.

“Društvo Naša djeca” Budinščina od 18.00 sati u dvorani OŠ “Vladimir Nazor” organizira turnir u stolnom tenisu za djecu osnovnoškolskog uzrasta.
U večernjim satima slijedi zabava i druženje pod šatorom u sportsko-rekreacijskoj zoni Budinščina, uz glazbeni sastav “Putnici”.

Vikend je prepun događanja. U subotu od 10.00 sati kreće biciklijada u organizaciji OŠ “Vladimir Nazor”, uz suorganizatore “DND Budinščina” i “DND Hraščina” te Policijsku postaju Zlatar Bistrica. U isto vrijeme, HPD “Milengrad” organizira pohod Lujčekovom stazom, uz druženje na odredištu kod planinarskog doma Pokojec.

Poslijepodne slijede sportski događaji. Od 13.00 sati slijedi nogometna utakmica selekcije limači između NK “Milengrad 2005” Budinščina i NK “Zagorec” iz Velikog Trgovišća. Od 17.00 sati igraju juniori NK “Milengrad 2005” Budinščina i NK “Jedinstvo” Sveti Križ Začretje.

Od 19.00 sati GD “Franjo Dugan” organizira glazbeno-dramsku večer u Domu kulture u Budinščini. Večernji dio rezerviran je za druženje pod šatorom uz nastup glazbenog sastava “THE LOOP BAND”.

Nedjeljna događanja započinju natjecanjem u ribolovu na prostoru ribnjaka u Kraljevcu Gornjem od 9.00 sati. Kao i prethodnog dana i u nedjelju od 10.00 sati kreće pohod Lujčekovom stazom. U 13.00 sati na rasporedu je nogometna utakmica seniora NK “Milengrad 2005.” i “Đalski” Zabok.

Od 15.00 sati Društvo naša djeca Budinščina organizira susret mažoretkinja na Trgu u Budinščini. Od 19.00 sati na lokaciji uz stari grad Milengrad u Grtovcu udruga “Bratovština Milengrad” organizira predavanje o dosadašnjim radovima na revitalizaciji te povijesne i arheološke lokacije.

U nedjelju za dobru atmosferu pod šatorom zadužen je glazbeno sastav “Fiškali”.

Vrhunac proslave Dana općine je u ponedjeljak. Sve počinje već u jutarnjim satima tradicionalnim cjelodnevnim druženjem planinara i drugih posjetitelja kod Planinarskog doma “Lujčekova hiža” na Pokojcu.

U 11.00 sati je Sveta misa u crkvi Svetog Josipa Radnika u Budinščini. Od 12.00 sati uslijedit će memorijalni turnir “Mladen Čukelj Čarli” u malom nogometu u organizaciji NK “Milengrad 2005.”

Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine je u 13.00 sati u Domu kulture Budinščina. Prije same svečane sjednice ispred prostora doma predstavit će se udruge s područja Općine. Nakon svečane sjednice slijedi zabava i druženje pod šatorom uz glazbeni sastav “Ledina”.

sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.