Now Reading:
Općina Cestica bogatija za 15 malih stanovnika, roditeljima novorođenih načelnik Korotaj uručio naknade
Full Article 2 minutes read

Općina Cestica bogatija za 15 malih stanovnika, roditeljima novorođenih načelnik Korotaj uručio naknade

Prvi ovogodišnji prijem za roditelje novorođene djece održan je u Kulturnom centru Općine Cestica, u ponedjeljak, 17. travnja 2023. godine, a na početku susreta čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima uputio je načelnik Mirko Korotaj.

U svom obraćanju načelnik Korotaj istaknuo je da Općina Cestica roditeljima pomaže i u kasnijim razdobljima odrastanja i školovanja djece. Pa se tako iz Općinskog proračuna sufinancira smještaj djece u dječjem vrtiću, a roditeljima se pomaže i kroz osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te dodjelom studentskih stipendija tijekom studiranja.

Kako bi se svoj djeci predškolskog uzrasta osigurao smještaj u dječjem vrtiću u pripremi je dogradnja vrtića za 80 novih mjesta, a za bezbrižnu igru i druženje najmlađih diljem općine sagrađena su i opremljena dječja igrališta. Uz čestitke roditeljima na prinovama u obitelji svaka je majka dobila cvijet, a i iznos od 270 eura.

U proteklom razdoblju Općina Cestica bogatija je za 15 stanovnika, osam djevojčica i sedam dječaka. Po dvoje novorođene djece živi u naseljima Babinec, Dubrava Križovljanska i Kolarovec, a po jednog novog stanovnika imaju naselja Brezje Dravsko, Gornje Vratno, Križovljan Radovečki, Malo Gradišće, Natkrižovljan, Otok Virje, Radovec, Radovec Polje i Selci Križovljanski.

Od petnaestero novorođene djece dvanaestero ih živi u naseljima smještenim u nizinskom dijelu, a troje djece živi na području župe Sveta Barbara Natkrižovljan  u brdovitom dijelu općine Cestica. Po abecednom redu roditelji su djeci nadjenuli slijedeća imena: Arian, Eva, Iva, Ivan, Jakov, Kaja, Karla, Klara, Luka, Melisa, Noell, Otto, Roko, Tara i Tea.

sjever.hr/cestica.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.