Now Reading:
Detalji stravičnog slučaja iz Đurmanca: “Beba je rođena mrtva. Majka nije završila u istražnom zatvoru”
Full Article 2 minutes read

Detalji stravičnog slučaja iz Đurmanca: “Beba je rođena mrtva. Majka nije završila u istražnom zatvoru”

Policijska uprava Krapinsko-zagorska je u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršila složeno i opsežno kriminalističko istraživanje o slučaju pronalaska mrtvog tijela novorođenčeta u mjestu Hlevnica, općina Đurmanec.

Podsjetimo, tijelo bebe pronađeno je 29. siječnja ove godine, a kako su izvijestili iz policije, provedenim izvidima i dokaznim radnjama utvrđeno je kako je osumnjičena 28-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Povreda mira pokojnika“. Protiv osumnjičene 28-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru, redovnim putem.

Za Dnevnik Nove Tv rezultate obdukcije mrtve bebe komentirao je odvjetnik Branko Šerić koji je tom prilikom rekao kako je za čedomorstvo neophodno dokazati da se beba živa rodila, da je poživjela i da je majka bila u teškom psihičkom stanju, tzv. postporođajnom stresu i poremećenosti.

U Dnevniku su izvijestili kako policija i državno odvjetništvo sve o kriminalističkoj istrazi u ovom slučaju, ali i dokazima koje su prikupili drže u strogoj tajnosti. Kažu kako detalje ne žele iznositi javno zbog obiteljskih odnosa, ali i sredine u kojoj se nalazi osumnjičenica, prenosi 24 sata.

Sumnja u čedomorstvo službeno nije potvrđena. Obdukcija je pokazala da je beba, pronađena u lošem stanju, već rođena mrtva, a majku prijavljuju za kazneno djelo povrede mira pokojnika.

Majka nije u istražnom zatvoru, jer za to nisu postojali uvjeti. Prijavljena im je redovnim putem kad je policija sve posložila. Prije konačne odluke žele utvrditi sve okolnosti.

– Treba utvrditi pažljivo i njeno psihičko stanje – rekao je Šerić, a prenosi 24 sata.

www.sjever.hr/www.24sata.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.