Now Reading:
Poklon Međimurskoj županiji za rođendan! Župan Posavec otvorio atraktivnu izložbu fotografija slavnih alpinista
Full Article 2 minutes read

Poklon Međimurskoj županiji za rođendan! Župan Posavec otvorio atraktivnu izložbu fotografija slavnih alpinista

Međimurski župan Matija Posavec otvorio je atraktivnu izložbu fotografija slavnih alpinista Stipe Božića i Vikija Grošelja u zgradi Scheier u Čakovcu.

Putujuća izložba fotografija nazvana ”Stipe i Viki – 50 godina prijateljstva i najvećih alpinističkih uspjeha”, nakon što je predstavljena slovenskoj javnosti, doputovala je u Hrvatsku, gdje joj je prvi domaćin Međimurska županija. Postav je pred brojnim uzvanicima predstavljen u zgradi Scheier u Čakovcu.

Izložene su fotografske uspomene dvojice alpinista Stipe Božića i Vikija Grošelja, izbor kojim proslavljaju 50 godina svoga prijateljstva i alpinističkih pothvata.

Stipe Božić i Viki Grošelj na ovim prostorima znana su imena, a njihovu izložbu k nama dovode međimurski planinari.

Na subotnjoj svečanosti izložbu je otvorio međimurski župan Matija Posavec koji je istaknuo zadovoljstvo što Međimurje ima priliku biti prvi domaćin ove prekrasne izložbe.

– Iznimno mi je drago što je ova izložba stigla k nama u mjesecu travnju, kada Međimurska županija obilježava značajan jubilej, 30 godina od konstituiranja i djelovanja kao regionalne samouprave, ovo je jedan prekrasan poklon svim našim građanima – istaknuo je župan te nastavio:

– Ispunjena dvorana govori o poštovanju prema vama, vašem djelovanju u promicanju kvalitetnog alpinizma kao i doprinosu svojoj zemlji i svijetu.

Fotografsko putovanje na svjetske visove koje su osvajali voljom, upornošću i strašću prema izazovu, ali i s neizmjernim poštovanjem prema snazi prirode, Božić i Goršelj popratili su i predavanjem, a bila je ovo rijetka prilika Nepalcima na radu u Međimurju da putem atraktivnih fotografija ostvare dodir s dalekom domovinom smještenom pod krovom svijeta – Himalajom.

Otvorenju izložbe prisustvovao je počasni generalni konzul Nepala u Sloveniji Aswin Kumar Shrestha te gosti autora iz svijeta alpinizma.

Izložba u galeriji zgrade Scheier može se razgledati do 5. travnja, nakon čega seli u Rijeku.

www.sjever.hr
02.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.