Now Reading:
ZAGORCIMA PREKIPJELO 70-ak nezadovoljnih mještana Tugonice prosvjedovalo zbog nezavršene ceste – “I u Remetincu bi nam bilo ljepše živjeti”
Full Article 2 minutes read

ZAGORCIMA PREKIPJELO 70-ak nezadovoljnih mještana Tugonice prosvjedovalo zbog nezavršene ceste – “I u Remetincu bi nam bilo ljepše živjeti”

U mjestu Tugonica, kod Marije Bistrice u nedjelju ujutro na mirnom se prosvjedu okupilo 70-ak nezadovoljnih mještana koji se bune zbog stanja prometnice koja je raskopane nakon radova na državnoj cesti D29, a koji traju već više od godinu dana. Prosvjednici su najavili i da će nakon ovog mirnog prosvjeda, ako se nešto uskoro ne promijeni, ići u nove akcije.

– To traje već godinu dana, mi ne možemo otvoriti prozore i živimo kao da smo Remetincu odnosno tamo bi nam bilo ljepše. Kad će se dogoditi drugi prosvjed, tada će nas sve pozatvarati jer ćemo leći tu na cestu tako da više ni jedan auto ne može proći – izjavila je tamošnja mještanka za HRT.

Također, jedan od prosvjednika ispričao je kako ovakvo stanje cesta, nakon što se započnu radovi, nije problem samo u Tugonici nego je to problem u cijeloj Krapinsko – zagorskoj županiji.

– Na svim područjima u Zagorju gdje se radi, radi se na ovakav način. Započinje se kopati i ne dovrši, zatim se odlazi na drugo gradilište, a prvo se ostavi u ovakvom stanju kao što se može vidjeti na ovoj našoj cesti. Ponavljam to je na nivou cijele županije, a ne samo ovdje – rekao je ogorčeni prosvjednik.

Naglasili su mještani i kako nigdje ne dobivaju nikakve informacije odnosno na koju god adresu i vrata dođu i postave pitanje, odgovora nema i nitko nije kriv ni odgovoran, a oni su osuđeni svakodnevno udisati tu prašinu i uništavati automobile vožnjom po razrovanoj cesti.

www.sjever.hr
02.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.