Now Reading:
Mladić godinama reketario svećenika koji mu je u strahu za život dao 100.000 kuna, dva automobila i vikendicu
Full Article 2 minutes read

Mladić godinama reketario svećenika koji mu je u strahu za život dao 100.000 kuna, dva automobila i vikendicu

Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 26-godišnjeg mladića kojeg se sumnjiči da je godinama reketario 60-godišnjeg svećenika na virovitičkom području, prenosi Index.

Naime, kako doznaje portal Danica, župnik je mladiću u strahu za život dao gotovo 100.000 kuna, darovao svoja dva automobila vrijedna 17.000 eura i vikendicu na moru vrijednu najmanje 50.000 eura. Mladića se tereti da je svećenika oštetio za više od 600.000 kuna.

Nije poznato u kakvom su odnosu bili svećenik i mladić, a sve je počelo 2019. godine kada mu je zaprijetio da će se ubiti te zlo počiniti i svećeniku ako mu ne bude davao novac zbog čega mu je u više navrata isplaćivao iznose od nekoliko stotina kuna.

Mladić je jednom prilikom svećeniku zaprijetio nožem te od njega tražio 30.000 kuna kako bi platio dugove što je on u konačnici i učinio bojeći se za vlastiti život. U veljači 2019. mladić je svećeniku prijetio i putem SMS poruka, nakon čega mu je prepisao vlastiti automobil kojeg je mladić prodao za oko 8000 eura.

U rujnu iste godine mladić je svećeniku prijetio i prislonio mu užareni predmet na tijelo, zbog čega je svećenik u strahu za život kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju vikendice. Pretpostavlja se da je mladić navedenu vikendicu prodao za najmanje 50.000 eura. Samo mjesec dana nakon toga svećenik je mladiću prepisao i svoj drugi automobil, čija je vrijednost oko 9000 eura, prenosi Index.

Svećenik je sve odlučio prijaviti policiji tek u prosincu prošle godine nakon što je mladić tijekom vožnje u njegovom automobilu uperio pištolj prema njemu i zaprijetio da će pobiti njega i njegove bližnje ako mu ne donese 57.000 kuna kako bi podmirio svoja dugovanja. Iako mu je dao 50.000 kuna, kasnije je otišao na policiju.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / index.hr / danica.hr
02.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.