Now Reading:
Održana izborna skupština Udruge žena Vrtnjakovec – Predsjednica i dalje Nadica Sinković-Špoljar
Full Article 2 minutes read

Održana izborna skupština Udruge žena Vrtnjakovec – Predsjednica i dalje Nadica Sinković-Špoljar

Udruga žena Vrtnjakovec iz Krapinskih Toplica održala je svoju 14. redovnu izvještajno izbornu Skupštinu na kojoj su podnijeta i usvojena izvješća o radu Udruge za 2022.godinu, financijsko izvješće, izvješće o radu nadzornog odbora te je izabrano novo rukovodstvo Udruge.

Skupštinu je otvorila predsjednica udruge Nadica Sinković-Špoljar pozdravivši okupljene, a iz izvješća se dalo zaključiti da je Udruga odradila sve projekte koje su si zadale u protekloj godini.

Naime, Udruga je održala tradicijski običaj čehanje perja, radionice ručnog rada, obilježen je i Međunarodni dan žena, Majčin dan, Svjetski dan žena sa sela španciranjem po bregima, a članice su posjetile i dvorac Kovačevec i tradicijske igre „Melinšak“. Odazvale su se na poziv Etno udruge Zipka iz Kumrovca gdje su sudjelovale u narodnim nošnjama i „lažnoj“ mladi, na uprizorenju tradicijske Zagorske svadbe koja se održava svake godine u Kumrovcu. Redovno su održavale igralište „Melinšak“ te vode brigu o uređenju kipa oslikan s četirim freskama i autobusne stanice u Vrtnjakovcu.

Izabrano je novo četverogodišnje mandatno rukovodstva Udruge u sastavu Nadica Sinković-Špoljar predsjednica, Vesna Petravić dopredsjednica, Valerija Brodar tajnica, Jasna-Ivanka Sinković i Đurđica Belina za članice Izvršnog odbora. Odgovorne osobe za zastupanje Udruge su Nadica Sinković-Špollar i Valerija Brodar.

U nadzorni odbor izabrane su Biserka Lovrečić, Štefica Filipaj i Božica Šturman. Odgovorne osobe za zaštitu osobnih podataka su Nadica Sinković-Špoljar i Valerija Brodar, a likvidator Udruge Jasna-Ivanka Sinković. Dodijeljena su i priznanja pa je tako Priznanje za pet godina rada u Udruzi pripalo Valeriji Brodar i Nataliji Krznar, a za 10 godina Kristini Sinković.

Skupštini je prisustvovala i načelnica Krapinskih Toplica, Gordana Jureković koja je tom prilikom čestitala Udruzi na postignutim projektima u protekloj godini i zaželjela uspješan rad u ovoj godini. Također, čestitala je članicama Dan žena i poklonila cvijeće te zahvalila na suradnji i promociji Općine Krapinske Toplice.

www.sjever.hr
14.03 .2023.

Input your search keywords and press Enter.