Now Reading:
Održana izborna skupština Udruge žena Vrtnjakovec – Predsjednica i dalje Nadica Sinković-Špoljar
Full Article 2 minutes read

Održana izborna skupština Udruge žena Vrtnjakovec – Predsjednica i dalje Nadica Sinković-Špoljar

Udruga žena Vrtnjakovec iz Krapinskih Toplica održala je svoju 14. redovnu izvještajno izbornu Skupštinu na kojoj su podnijeta i usvojena izvješća o radu Udruge za 2022.godinu, financijsko izvješće, izvješće o radu nadzornog odbora te je izabrano novo rukovodstvo Udruge.

Skupštinu je otvorila predsjednica udruge Nadica Sinković-Špoljar pozdravivši okupljene, a iz izvješća se dalo zaključiti da je Udruga odradila sve projekte koje su si zadale u protekloj godini.

Naime, Udruga je održala tradicijski običaj čehanje perja, radionice ručnog rada, obilježen je i Međunarodni dan žena, Majčin dan, Svjetski dan žena sa sela španciranjem po bregima, a članice su posjetile i dvorac Kovačevec i tradicijske igre „Melinšak“. Odazvale su se na poziv Etno udruge Zipka iz Kumrovca gdje su sudjelovale u narodnim nošnjama i „lažnoj“ mladi, na uprizorenju tradicijske Zagorske svadbe koja se održava svake godine u Kumrovcu. Redovno su održavale igralište „Melinšak“ te vode brigu o uređenju kipa oslikan s četirim freskama i autobusne stanice u Vrtnjakovcu.

Izabrano je novo četverogodišnje mandatno rukovodstva Udruge u sastavu Nadica Sinković-Špoljar predsjednica, Vesna Petravić dopredsjednica, Valerija Brodar tajnica, Jasna-Ivanka Sinković i Đurđica Belina za članice Izvršnog odbora. Odgovorne osobe za zastupanje Udruge su Nadica Sinković-Špollar i Valerija Brodar.

U nadzorni odbor izabrane su Biserka Lovrečić, Štefica Filipaj i Božica Šturman. Odgovorne osobe za zaštitu osobnih podataka su Nadica Sinković-Špoljar i Valerija Brodar, a likvidator Udruge Jasna-Ivanka Sinković. Dodijeljena su i priznanja pa je tako Priznanje za pet godina rada u Udruzi pripalo Valeriji Brodar i Nataliji Krznar, a za 10 godina Kristini Sinković.

Skupštini je prisustvovala i načelnica Krapinskih Toplica, Gordana Jureković koja je tom prilikom čestitala Udruzi na postignutim projektima u protekloj godini i zaželjela uspješan rad u ovoj godini. Također, čestitala je članicama Dan žena i poklonila cvijeće te zahvalila na suradnji i promociji Općine Krapinske Toplice.

www.sjever.hr
14.03 .2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.