Now Reading:
Veliko veselje za male Bedekovčane – U tijeku izgradnja novog dječjeg igrališta u Lugu Poznanovečkom
Full Article 2 minutes read

Veliko veselje za male Bedekovčane – U tijeku izgradnja novog dječjeg igrališta u Lugu Poznanovečkom

Na području općine Bedekovčine, točnije kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom u tijeku su radovi na izgradnji dječjeg igrališta. Riječ je o projektu koji je odabran za sufinanciranje putem natječaja LAG-a Zeleni bregi, a Ugovor o financiranju potpisan je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Izvođač radova je obrt Građevinar “Hrvoj”.

Projektom je predviđena izgradnja i opremanje novog dječjeg igrališta koje će se sastojati od prostora sa spravama za dječju igru, višenamjenskog prostora za dječju igru, uređene zelene površine prekrivene travom i odgovarajućom vegetacijom, panel ograde koja je predviđena oko cijelog igrališta, elemenata urbane opreme te pripadajuće komunikacijske pješačke površine.

Opći cilj projekta je poboljšanje uvjeta i uvođenje novih usluga kroz stvaranje adekvatnog, kvalitetnog i sigurnog prostora za boravak djece na otvorenom, svakodnevnu igru na rekreacijskoj i kreativnoj opremi igrališta uz razvoj motorike, fizičke koordinacije i socijalnih vještina djece – najmlađih članova zajednice. Također cilj je i usađivanje navika aktivnog života i tjelesne aktivnosti čime se indirektno utječe na zdravlje i navike djece od malih nogu.

Dječje igralište bit će ukupne površine 224,50 m2, od čega 201,70 m2 unutar panel ograde igrališta, a bit će izgrađene i pristupne pješačke staze, sprave za igru te će se urediti zelena površina i odgovarajuća vegetacija. Isto tako, bit će postavljene i klupe za sjedenje i koševi za otpatke u ograđenom dijelu dječjeg igrališta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 80.150,64 eura, od čega iznos potpore 32.917,22 eura dok će preostala sredstva odnosno 47.233,42 eura financirati Općina. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

www.sjever.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.