Now Reading:
Šef varaždinske hitne u novim problemima: sindikat traži njegovo razrješenje zbog nezakonitih radnji i mobbinga
Full Article 1 minutes read

Šef varaždinske hitne u novim problemima: sindikat traži njegovo razrješenje zbog nezakonitih radnji i mobbinga

Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno (SMSTZ) zatražio je u utorak razrješenje ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljanca zbog, kako navode, nezakonitih radnji i mobbinga prema zaposlenicima, piše Hina, a prenosi danas.hr.

Ovaj zahtjev sindikat je poslao nakon što je ravnatelj Smoljanec donio, a potom i povukao odluku da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila, čak i kad nema pacijenata, navodi se u priopćenju SMSTZ-a.

Najavljuju da će zbog toga, ali i niza drugih nepravilnosti, uime Sindikata protiv ravnatelja Smoljanca podnijeti kaznenu prijavu, a zatražili su i hitni inspekcijski nadzor u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Sindikat, između ostalog, optužuje ravnatelja da “sustavno ne isplaćuje posebne nagrade za Covid-19 djelatnije NZHM-a”. Time su, tvrde, radnici oštećeni za više od 250 tisuća eura, a kažu i da Smoljanec konstantno guši sindikalne aktivnosti.

-Zaposlenici u sanitetskom prijevozu i dalje obavljaju hitne transporte, što je protivno Pravilniku o sanitetskom prijevozu. U slučaju da posao odbiju, prijeti im se disciplinskim mjerama – navodi se u priopćenju SMSTZ-a.

www.sjever.hr / hina.hr / danas.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.