Now Reading:
Sud i službeno zabranio koncert cajki u Puli!
Full Article 1 minutes read

Sud i službeno zabranio koncert cajki u Puli!

Koncert narodnjačke glazbe u pulskom Domu Sportova Mate Parlov neće se održati, tako je odlučio Trgovački sud u Pazinu, sudac Damir Rabar.

Kako donosi Glas Istre, gradonačelnik Zoričić prvi je zabranio održavanje koncerta, koji je bio već gotovo rasprodan, jer mu se ne sviđa ta vrsta glazbe. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

Tvrtka Cimar production kao organizator koncerta, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji – Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

U svom odlučivanju Sud nije uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene koju je tražio organizator koncerta.

Foto: ilustracija
sjever.hr/glasistre.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.