Now Reading:
Sud i službeno zabranio koncert cajki u Puli!
Full Article 1 minutes read

Sud i službeno zabranio koncert cajki u Puli!

Koncert narodnjačke glazbe u pulskom Domu Sportova Mate Parlov neće se održati, tako je odlučio Trgovački sud u Pazinu, sudac Damir Rabar.

Kako donosi Glas Istre, gradonačelnik Zoričić prvi je zabranio održavanje koncerta, koji je bio već gotovo rasprodan, jer mu se ne sviđa ta vrsta glazbe. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

Tvrtka Cimar production kao organizator koncerta, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji – Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

U svom odlučivanju Sud nije uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene koju je tražio organizator koncerta.

Foto: ilustracija
sjever.hr/glasistre.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.