Now Reading:
Za predstavljane međimurskih obrtnika na sajmovima Županija osigurala 9.290 eura – Posavec: Obrtnička komora dobro radi, na pravi način brine o svojim obrtnicima i ima rezultate
Full Article 3 minutes read

Za predstavljane međimurskih obrtnika na sajmovima Županija osigurala 9.290 eura – Posavec: Obrtnička komora dobro radi, na pravi način brine o svojim obrtnicima i ima rezultate

Međimurska županija odlično surađuje sa županijskom Obrtničkom komorom, a svojim obrtnicima redovito pomaže, kako u radu, tako i u omogućavanju promocije njihovih djelatnosti.

U ponedjeljak je tako potpisan Sporazum o financiranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore u ovoj godini kojim Međimurska županija osigurava 9290 eura za predstavljanje obrtnika na sajamskim manifestacijama.

Riječ je o sporazumu koji se potpisuje od 2009. godine, a svih tih godina, čak i u vrijeme pandemije, podrška Županije bila je neupitna.

Sporazum su potpisali župan Matija Posavec i predsjednik Komore Dražen Novak koji je Županiji zahvalio što cijeni i podupire njihov rad i vodi brigu o obrtnicima.

-Sajmovi nekad i sad je malo veća razlika. Nekad nije bilo Googlea pa su sajmovi bili od velikog značaja za poslovanje. Onda je došao internet pa je prepoznavanje određenog proizvoda i posjeta sajmova malo stagnirala. Danas poslodavci shvaćaju bit toga da vide uživo određeni proizvod i ideju, prezentaciju nekog stroja te da na licu mjesta donesu poslovnu odluku – kazao je Novak.

Istaknuo je da je interes za sajmove sve veći.
-Sajmovi ne služe samo za prodaju proizvoda, već i da se nešto novo i nauči i to znanje se primjenjuje u poslovanju, povećava se dobit, povećavaju se plaće, a samim time i porezi koji su lokalnoj samoupravi od velikog značaja – zaključio je Novak.

Župan Posavec naglasio je da je suradnja Županije i Obrtničke komore na visokom nivou, odlična i na obostrano zadovoljstvo i korist.

-Ta suradnja nije samo u segmentu sufinanciranja nastupa na sajmovima, nego u nizu drugih projekata koje radimo u suradnji s Obrtničkom komorom Međimurja koja dobro radi i jedna je od komora koje na pravi, istinski način brinu o svojim obrtnicima i imaju rezultate – rekao je Posavec.

Posljednjih nekoliko godina broj otvorenih i aktivnih obrta u Međimurskoj se županiji „drži” iznad 1500, s tendencijom rasta iz godine u godinu. Trenutno su u Međimurju 1542 obrta, s time da ih je 1526 aktivno.

-Ovaj sporazum kojim se sufinanciraju nastupi na sajmovima obrtnicima je šansa jer je riječ o sajmovima koji se održavaju diljem Hrvatske – od Varaždina, Osijeka, Splita, a dajemo podršku i ako vidimo neku nišu na međunarodnim sajmovima, da postoji prilika da naši obrtnici odu tamo kao izlagači ili kao posjetitelji – rekao je župan i nastavio:

-Osim toga, nastavit ćemo s fenomenalnim projektom stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja i za tu namjenu imamo osigurano oko 20 tisuća eura, ali povećavamo i broj učenika jer je to prilagođavanje našeg sustava obrazovanja tržištu rada, što smatramo važnim – istaknuo je Posavec.

Župan je ujedno najavio da će Međimurska županija krajem travnja, odnosno početkom svibnja biti partner velikom sajmu OPG-ova na području Jadrana.

-To je jako dobro jer će lagano početi turistička sezona. Tamo će se dva-tri dana predstavljati OPG-ovi na ulasku u Nacionalni park Krka, a riječ je o sajmu koji svake godine okuplja desetke tisuća posjetitelja. Sve ovo drugo što radimo – markice, nagrade i titule koje dobivamo je također prilika da poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici iskoriste za promociju svojih proizvoda koji su vrlo kvalitetni, o čemu govore svi gospodarski rezultati – zaključio je župan.

a.kučić/sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.