Now Reading:
Za predstavljane međimurskih obrtnika na sajmovima Županija osigurala 9.290 eura – Posavec: Obrtnička komora dobro radi, na pravi način brine o svojim obrtnicima i ima rezultate
Full Article 3 minutes read

Za predstavljane međimurskih obrtnika na sajmovima Županija osigurala 9.290 eura – Posavec: Obrtnička komora dobro radi, na pravi način brine o svojim obrtnicima i ima rezultate

Međimurska županija odlično surađuje sa županijskom Obrtničkom komorom, a svojim obrtnicima redovito pomaže, kako u radu, tako i u omogućavanju promocije njihovih djelatnosti.

U ponedjeljak je tako potpisan Sporazum o financiranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore u ovoj godini kojim Međimurska županija osigurava 9290 eura za predstavljanje obrtnika na sajamskim manifestacijama.

Riječ je o sporazumu koji se potpisuje od 2009. godine, a svih tih godina, čak i u vrijeme pandemije, podrška Županije bila je neupitna.

Sporazum su potpisali župan Matija Posavec i predsjednik Komore Dražen Novak koji je Županiji zahvalio što cijeni i podupire njihov rad i vodi brigu o obrtnicima.

-Sajmovi nekad i sad je malo veća razlika. Nekad nije bilo Googlea pa su sajmovi bili od velikog značaja za poslovanje. Onda je došao internet pa je prepoznavanje određenog proizvoda i posjeta sajmova malo stagnirala. Danas poslodavci shvaćaju bit toga da vide uživo određeni proizvod i ideju, prezentaciju nekog stroja te da na licu mjesta donesu poslovnu odluku – kazao je Novak.

Istaknuo je da je interes za sajmove sve veći.
-Sajmovi ne služe samo za prodaju proizvoda, već i da se nešto novo i nauči i to znanje se primjenjuje u poslovanju, povećava se dobit, povećavaju se plaće, a samim time i porezi koji su lokalnoj samoupravi od velikog značaja – zaključio je Novak.

Župan Posavec naglasio je da je suradnja Županije i Obrtničke komore na visokom nivou, odlična i na obostrano zadovoljstvo i korist.

-Ta suradnja nije samo u segmentu sufinanciranja nastupa na sajmovima, nego u nizu drugih projekata koje radimo u suradnji s Obrtničkom komorom Međimurja koja dobro radi i jedna je od komora koje na pravi, istinski način brinu o svojim obrtnicima i imaju rezultate – rekao je Posavec.

Posljednjih nekoliko godina broj otvorenih i aktivnih obrta u Međimurskoj se županiji „drži” iznad 1500, s tendencijom rasta iz godine u godinu. Trenutno su u Međimurju 1542 obrta, s time da ih je 1526 aktivno.

-Ovaj sporazum kojim se sufinanciraju nastupi na sajmovima obrtnicima je šansa jer je riječ o sajmovima koji se održavaju diljem Hrvatske – od Varaždina, Osijeka, Splita, a dajemo podršku i ako vidimo neku nišu na međunarodnim sajmovima, da postoji prilika da naši obrtnici odu tamo kao izlagači ili kao posjetitelji – rekao je župan i nastavio:

-Osim toga, nastavit ćemo s fenomenalnim projektom stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja i za tu namjenu imamo osigurano oko 20 tisuća eura, ali povećavamo i broj učenika jer je to prilagođavanje našeg sustava obrazovanja tržištu rada, što smatramo važnim – istaknuo je Posavec.

Župan je ujedno najavio da će Međimurska županija krajem travnja, odnosno početkom svibnja biti partner velikom sajmu OPG-ova na području Jadrana.

-To je jako dobro jer će lagano početi turistička sezona. Tamo će se dva-tri dana predstavljati OPG-ovi na ulasku u Nacionalni park Krka, a riječ je o sajmu koji svake godine okuplja desetke tisuća posjetitelja. Sve ovo drugo što radimo – markice, nagrade i titule koje dobivamo je također prilika da poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici iskoriste za promociju svojih proizvoda koji su vrlo kvalitetni, o čemu govore svi gospodarski rezultati – zaključio je župan.

a.kučić/sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.