Now Reading:
FOI u službenom posjetu u Švicarskoj! Obišli prestižna sveučilišta i inovacijse parkove
Full Article 3 minutes read

FOI u službenom posjetu u Švicarskoj! Obišli prestižna sveučilišta i inovacijse parkove

Delegacija Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu boravila je u službenom posjetu Zürichu. Posjet FOI-jeve delegacije organiziran je u okviru aktivnosti EU projekta „Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike“.

Dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep, prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale FOI-ja Marina Klačmer Čalopa, profesor Neven Vrček i profesor Vjeran Strahonja obišli su nekoliko međunarodno važnih institucija u Švicarskoj, s ciljem razmjene znanja i ideja u istraživanju, razvoju i inovacijama te poticanja međunarodne projektne suradnje i jačanja internacionalizacije Fakulteta.

Prvog dana delegacija je posjetila ETH – jedno je od vodećih svjetskih sveučilišta u znanosti i tehnologiji, međunarodno prepoznato po vrhunskom istraživanju i inovacijama. Službeni posjet nastavio se u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Zürichu.

Konzulat pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje s kulturom, poviješću i gospodarskim prilikama Hrvatske za sve strane državljane, a poslovnom sektoru daje uvid u mogućnosti edukacije i investiranja u Hrvatsku, što je za FOI posebno važno obzirom da Sveučilište u Zagrebu nastoji privući što veći broj stranih studenata i istraživača u Hrvatsku.

Drugog dana posjeta organiziran je posjet Švicarskom inovacijskom parku u Bielu (SIPBB), na kojem je uprava FOI-ja razgovarala s voditeljem Swiss Smart Factorya Dominicom Goreckym o zajedničkoj projektnoj i partnerskoj suradnji, a ujedno se raspravljao koncept inovacijskih parkova i smart factoryja u Švicarskoj, kao i proces predinkubacije, inkubacije i akceleracije.

Sastanak je održan i sa key account menadžerom najvećeg inovacijskog parka u Švicarskoj pod nazivom Park Innovaare Florianom Gegierom, koji je upravi FOI-ja predstavio inovacijski park, način njegova funkcioniranja kao i planove za budućnost. Sastanku je prisustvovao i Bojan Resan, suosnivač i CTO TLD Photonics AG, koji je lociran u parku Innovare.

Delegacija je posjetila i Universität St.Gallen, gdje je održan sastanak s njihovim prorektorom Ulrichom Schmidom, a s njime su otvorene teme vezane uz mobilnost studenata i profesora, gostujuća predavanja, radionice i BIP-ove (engl. Blended Intensive Programmes).

Sastali su se i s voditeljem Instituta za informatički menadžment Walterom Brennerom s kojima su otvorene mogućnosti suradnje u okviru područja ‘design thinking’ i ‘digital transformation’ te Damirom Bogdanom koji će pozvano predavanje održati na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji CECIIS.

-Kao primjer dobre prakse, iskustvo međunarodnih znanstvenika i stručnjaka iz spomenutih institucija u Švicarskoj bit će od iznimne važnosti FOI-ju u procesima unapređenja nastavnog i poslovnog procesa, obzirom da su ovi sastanci omogućili razmjenu znanja, resursa i ideja u istraživanju, razvoju i inovacijama. Posjet će zasigurno pridonijeti daljnjem razvoju međunarodne suradnje, jačanju reputacije FOI-ja izvan granica Hrvatske i unaprjeđenju kvalitete nastavnog programa i istraživačkog rada te internacionalizacije – stoji u priopćenju Fakulteta organizacije i informatike.

sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.