Now Reading:
Na prvoj izvještajnoj skupštini DVD-a Jertovec načelnica Krok najavila: Općina je osigurala sredstva za nabavu prijeko potrebnog vatrogasnog vozila
Full Article 2 minutes read

Na prvoj izvještajnoj skupštini DVD-a Jertovec načelnica Krok najavila: Općina je osigurala sredstva za nabavu prijeko potrebnog vatrogasnog vozila

Općina Konjščina prepoznaje važnost djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava na svom području čiji članovi nesebičnim i humanim djelovanjem doprinose sigurnosti svih mještana i njihove imovine.

Budući da je riječ o jednoj od najvažnijih sastavnica sustava civilne zaštite, Općina je uvijek spremna financijski poduprijeti sva četiri društva koja djeluju na njezinom području, a kako bi se napokon riješio najveći izazov s kojim se suočava DVD Jertovec, Općina je osigurala financijska sredstva za kupnju prijeko potrebnog vatrogasnog vozila.

Najavila je to načelnica Anita Krok na prvoj izvještajnoj skupštini DVD-a Jertovec koja je održana ove subote.

-Na našem području djeluju četiri DVD-a. Oni su uvijek na prvoj liniji obrane od svih prirodnih nepogoda zbog čega smo im zahvalni – rekla je načelnica Krok.

Nakon prve izvještajne skupštine na kojoj su predsjednik DVD-a Jertovec Davor Dumić i zapovjednik Ivica Mačković podnijeli izvješće o radu te financijsko izvješće slijede još tri skupštine, a potom i izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Općine Konjščina.

S obzirom da DVD Jertovec još uvijek nema vatrogasno vozilo zbog čega je njihov rad otežan, Općina Konjščina osigurala je financijska sredstva kako bi riješili najveći problem društva i tamošnjim vatrogascima osigurali uvjete kakve i zaslužuju.

-Najveći problem društva je činjenica da još uvijek nema vatrogasno vozilo i već nekoliko mjeseci ga traži, a Općina je financijski spremna za kupnju vozila – najavila je načelnica Krok.

Spomenimo da je skupštini prisustvovao i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić koji je pohvalio DVD Jertovec čiji su vatrogasci uvijek na dispoziciji, izlaze na intervencije diljem županije unatoč tome što nemaju vatrogasno vozilo i priključuju se centralnom društvu.

Kako je nabavka vozila velik problem, iz Općine Konjščina pozivaju potencijalne prodavatelje da se, ako posjeduju odgovarajuće vatrogasno vozilo B kategorije, jave DVD-u Jertovec.

www.sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.