Now Reading:
Općina s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji nastavlja s njihovom daljnjom promocijom – otkrijte i vi svijet roda
Full Article 1 minutes read

Općina s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji nastavlja s njihovom daljnjom promocijom – otkrijte i vi svijet roda

Dolaskom prvih roda, izložba slika „Naslikaj me“ na temu bijele rode vratila se u rodama omiljenu sredinu, u općinu s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, u Pisarovinu.

U Ekoparku Krašograd izloženo je 35 slika 28 autora nastalih na likovnim kolonijama 2018. i 2022. godine u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina. Autori izložbe su akademski slikari, profesori likovne umjetnosti, članovi Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, ali i amateri koje povezuje ljubav prema umjetnosti, slikarstvu i prirodi.

Slike prikazuju rode i njihovo prirodno okruženje.

-Stvorene da slobodno lete nebom, ptice su oduvijek inspirirale ljude. Činjenica da mogu raširiti krila i poletjeti gdje god žele potiče nas na sanjarenje o dalekim krajevima i beskrajnim prostranstvima. Dozvolite da vas ova izložba inspirira i otkrije vam jedan potpuno novi svijet – istaknula je ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije Tatjana Masten Milek.

Direktorica Turističke zajednice Pisarovina Ivanka Rogić najavila je da ovom izložbom počinje proslava 50. rođendana Zavičajnog muzeja Donja Kupčina.

Izložbu „Naslikaj me“ možete pogledati do 14. travnja u prostoru Ekoparka Krašograd.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.