Now Reading:
Kod Zagreba pao posrnuli botaničar – u obiteljskoj kući izgradio laboratorij za uzgoj marihuane, planove mu pomrsila policija
Full Article 2 minutes read

Kod Zagreba pao posrnuli botaničar – u obiteljskoj kući izgradio laboratorij za uzgoj marihuane, planove mu pomrsila policija

Obiteljska kuća u Ivanoj Reki nadomak Zagreba pokazala se idealnim mjestom za laboratorijski uzgoj marihuane. Naime, u ovim je idiličnim uvjetima raslo 25 stabljika indijske konoplje što je 41-godišnjeg vrtlara stajalo kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama – donosi Jutarnji list.

Osim stabljika, zagrebačka policija oduzela mu je i 5,9 kilograma marihuane pakirane u 17 paketa te jednu digitalnu vagu s tragovima marihuane, ali i novac za koji sumnjaju da potječe od preprodaje.

Kako su poručili iz PU zagrebačke, muškarac je uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu, prepakiravao i potom dalje preprodavao.

Policajci su u ponedjeljak u popodnevnim satima u pretrazi kuće u kojoj prebiva muškarac pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem su bili uređaji za osvjetljavanje biljaka te uređaji za filtriranje i protok zraka.

Posrnuli botaničar po dovršetku istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, a dalje je na potezu tužiteljstvo hoće i za njega od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu tražiti istražni zatvor.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / jutarnji.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.