Now Reading:
Kod Zagreba pao posrnuli botaničar – u obiteljskoj kući izgradio laboratorij za uzgoj marihuane, planove mu pomrsila policija
Full Article 2 minutes read

Kod Zagreba pao posrnuli botaničar – u obiteljskoj kući izgradio laboratorij za uzgoj marihuane, planove mu pomrsila policija

Obiteljska kuća u Ivanoj Reki nadomak Zagreba pokazala se idealnim mjestom za laboratorijski uzgoj marihuane. Naime, u ovim je idiličnim uvjetima raslo 25 stabljika indijske konoplje što je 41-godišnjeg vrtlara stajalo kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama – donosi Jutarnji list.

Osim stabljika, zagrebačka policija oduzela mu je i 5,9 kilograma marihuane pakirane u 17 paketa te jednu digitalnu vagu s tragovima marihuane, ali i novac za koji sumnjaju da potječe od preprodaje.

Kako su poručili iz PU zagrebačke, muškarac je uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu, prepakiravao i potom dalje preprodavao.

Policajci su u ponedjeljak u popodnevnim satima u pretrazi kuće u kojoj prebiva muškarac pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem su bili uređaji za osvjetljavanje biljaka te uređaji za filtriranje i protok zraka.

Posrnuli botaničar po dovršetku istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, a dalje je na potezu tužiteljstvo hoće i za njega od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu tražiti istražni zatvor.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / jutarnji.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.