Now Reading:
Enes Garibović i Jana Koščak najbolji su sportaši Varaždina za 2022.! Zlatku Daliću veliko priznanje
Full Article 2 minutes read

Enes Garibović i Jana Koščak najbolji su sportaši Varaždina za 2022.! Zlatku Daliću veliko priznanje

Karatist Enes Garibović i atletičarka Jana Koščak proglašeni su najboljim varaždinskim sportašima za 2022. godinu.

Enes Garibović najboljim je sportašem proglašen već osmi put.

-Kada to osvojite više puta, onda je to dokaz koliko vas cijene u gradu i koliko cijene vaš uspjeh. Kada se uzme u obzir da je Varaždin grad vrhunskih sportaša i sportskih ekipa koje donose Varaždinu i Hrvatskoj međunarodne uspjehe te biti proglašen najboljim pored takve konkurencije je zaista iznimna čast – rekao je Garibović.

Enesu osma, a mladoj atletičarki Jani Koščak ovo je prva nagrada za najbolju varaždinsku sportašicu.

-Tu sam rođena, tu me ljudi najbolje poznaju i drago mi je da su mene odabrali. Jako je puno talentiranih sportašica i drago mi je da sam baš ja uspjela biti najbolja pored takve konkurencije – izjavila je Jana.

Najbolja muška ekipa za prošlu godinu je NK Varaždin, dok je u ženskoj konkurenciji titula najboljih pripala STK Varaždin.

Priznanje za izniman doprinos promociji varaždinskog sporta u svijetu dobio je Zlatko Dalić.

-Sport je najjači hrvatski brand i isplati se ulagati u djecu i mlade sportaše. Treba iznaći još više sredstava, kako bi sportaši imali što bolje uvjete – rekao je Dalić.

Još je jednom najavio da će kao svoj poklon Varaždinu i Varaždincima napraviti sve kako bi se jedna utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigrala u Varaždinu.

Velika svečanost sporta, jubilarni 60. izbor sportaša godine Grada Varaždina održan je u ponedjeljak u varaždinskom HNK, u organizaciji varaždinske Zajednice sportskih udruga.

a.kučić/sjever.hr
13.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.