Now Reading:
Ulaganja u obrazovnu infrastrukturu ne staju: najvećoj dvorani u Međimurju vraća se reprezentativnost, kreće njeno unutarnje uređenje
Full Article 3 minutes read

Ulaganja u obrazovnu infrastrukturu ne staju: najvećoj dvorani u Međimurju vraća se reprezentativnost, kreće njeno unutarnje uređenje

Nakon postavljanja energetske ovojnice na zgradi Graditeljske škole, školskih radionica te učeničkog doma, prošle godine obnovljena je i fasada najveće dvorane u Međimurju – sportske dvorane Graditeljske škole. No, tu ulaganja nisu završila jer slijedi uređenje unutrašnjosti sportske dvorane koju uz učenike srednjih škola koriste i mnoge sportske udruge te je mjesto najatraktivnijih sportskih natjecanja.

U Graditeljskoj školi potpisan je ugovor o obnovi unutrašnjosti sportske dvorane koji ukupno iznosi preko 203 tisuće eura, odnosno više od 1,5 milijuna kuna pri čemu je oprema vrijedna 32 tisuće eura, odnosno 243 tisuće kuna, dok će se u obnovu uložiti 88 tisuća eura, odnosno 663 tisuće kuna osiguranih putem natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. Ministarstva turizma i sporta uz sufinanciranje iz proračuna Međimurske županije.

Ugovore su sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem potpisale direktorica tvrtke KONTURA d.o.o. Renata Korade i direktorica tvrtke BRID d.o.o. Darinka Loparić.

Ravnatelj Graditeljske škole Damir Srnec izrazio je veliko zadovoljstvo što se investicija u sportsku dvoranu nastavlja i uređenjem interijera.

-Zahvati u unutrašnjosti dvorane zadnji su puta obavljeni prije 20-ak godina i neizmjerno je važno da očuvamo kontinuitet obnovljanja kako bi nam naš najveći sportski objekt što dulje služio. Brojne generacije sredonjoškolaca koristile su i koriste ovaj objekt za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, no tu su i članovi brojnih sportskih klubova i udruga kojima je dvorana mjesto treniranja. Kao sportski objekt najvećeg kapaciteta u nas, dvorana Graditeljske škole ugostila je i najatraktivnija sportska natjecanja u našem kraju – kazao je Srnec.

Župan Posavec naglasio je kako je riječ o još jednom ulaganju u velikom investicijskom nizu namijenjenom obrazovanju u Međimurskoj županiji.

-Započinjemo novo ulaganje u ovaj sportski objekt važan za našu županiju te time još jednom pokazujemo koliko se planski radi. Nakon što smo prošle godine obnovili vanjski dio dvorane, započeto ćemo dovršiti preuređenjem i opremanjem interijera – rekao je župan Posavec te pojasnio da će investicija obuhvatiti obnovu borilišta, svlačionica i sanitarnih prostorija.

Površina na kojoj će se izvesti zahvati zauzima 1.368 kvadratnih metara glavnog borilišta te 151,6 kvadratnih metara svlačionica i sanitarnih prostorija. Ovim ulaganjem stvorit će se kvalitetniji uvjeti za 2.200 učenika i članova sportskih klubova koji svakodnevno koriste dvoranu te najvećem međimurskom sportskom objektu vratiti reprezentativnost.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
14.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.