Now Reading:
SJAJAN POTEZ! Ova je pekara snizila cijenu svih vrsta bijelog kruha s 11 na 5 kuna: “Možda ćemo malo otići u minus, ali bar ćemo pomoći građanima”
Full Article 2 minutes read

SJAJAN POTEZ! Ova je pekara snizila cijenu svih vrsta bijelog kruha s 11 na 5 kuna: “Možda ćemo malo otići u minus, ali bar ćemo pomoći građanima”

U jednoj riječkoj pekari cijene svih vrsta bijelog kruha na mjesec dana će s 11 biti snižene na pet kuna. RTL-ovo istraživanje pokazuje da 37 posto Hrvata, zbog krize, više ne kupuje iste namirnice pa stoga Riječani koju kupuju kruh u toj pekari pozdravljaju odluku vlasnika, prenosi net.hr.

Kako je izjavila jedna od sugovornica u prilogu RTL Direkta to će im puno olakšati jer svaka je kuna dobrodošla.

Međutim, takva se računica pekarima ne isplati, jer su i njihovi troškovi značajno narasli.

– Mi ćemo možda malo otići u minus tih mjesec dana, ali bar ćemo pomoći građanima Rijeke i našim kupcima – rekao je za RTL Direkt Flamur Ćenaj, vlasnik pekare.

A zašto je cijena kruha viša za oko čak 30 posto u odnosu na lani? Računica nije komplicirana ako se zna cijena svih sastojaka.

– Prije svega se to odnosi na pšenicu, čiji je rast gotovo 60 posto, čak 66 posto je poskupjelo glatko brašno, a 30 posto oštro. Kad znamo da je za pečenje kruha potrebna i energija, prijevoz koji je potrebno osigurati da bi to sve došlo do potrošača, onda ta poskupljenja zaista jesu opravdana – kazala je za RTL Zvjezdana Blažić, konzultantica za poljoprivrednu i prehrambenu industriju, a prenosi net.hr.

www.sjever.hr / www.net.hr
09.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.