Now Reading:
Vozači, na Martinje oprezno s čašicom – međimurska policija neće odmarati, već vas pojačano kontrolirati
Full Article 2 minutes read

Vozači, na Martinje oprezno s čašicom – međimurska policija neće odmarati, već vas pojačano kontrolirati

policija

Povodom obilježavanje narodnog običaja krštenja mošta – “Martinja”, na području Policijske uprave međimurske provest će se aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, izvijestili su iz PU međimurske.

Budući da se tijekom vikenda na međimurskim prometnicama očekuje povećan broj sudionika u cestovnom prometnu koji su konzumirali alkoholna pića, međimurska će policija s ciljem prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica od petka do nedjelje provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti.

Tijekom noći sa subote na nedjelju od 18 do 2 sata, međimurska policija će u suradnji s varaždinskom i koprivničko-križevačkom provesti i akciju „Alkohol”.

Osim na alkoholiziranost vozača, posebnu pozornost posvetit će utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“ te prekršaja recidivista, odnosno suzbijanju najtežih prometnih prekršaja koji vrlo često dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Ujedno će se pojačano utvrđivati i prekršaji prekoračenja brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te nepropisne uporabe mobitela.

Zbog toga iz policije savjetuju vozačima da ako su konzumirali alkohol ostave automobil parkiran na propisan način i pješače, koriste uslugu javnog ili taksi prijevoza što će im, poručuju, biti sigurnije, a i jeftinije, ako su u društvu da se unaprijed dogovore tko neće konzumirati alkohol kako bi mogao voziti i ne sjedaju za volan najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkohola.

-Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu. Ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, niti jedan razlog nije opravdan – upozoravaju iz policije.

www.sjever.hr
09.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.