Now Reading:
NIŠTA OD ŠTRAJKA ? Sindikati učitelja prihvatili ponudu Vlade za veću osnovicu
Full Article 1 minutes read

NIŠTA OD ŠTRAJKA ? Sindikati učitelja prihvatili ponudu Vlade za veću osnovicu

Kako doznaje N1, ponuda Vlade sindikatima za povećanjem osnovice plaća prošla je na referendumu među članovima. Informaciju za svoj sindikat potvrdila je predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić.

Doznaje se i da je ponuda za dlaku prošla i u Sindikatu hrvatskih učitelja.

Time su ispunjena dva kriterija, a to su da je nužno imati zastupljena tri područja od pet koji pregovaraju za javne službe i više od 50 posto ukupnog članstva. S obzirom da Sindikat hrvatskih učitelja ima više od 20 tisuća članova ispunjen je i taj kriterij od 50 posto ukupnog članstva, piše N1.

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi te Nezavisni sindikat zaposlenih u Hrvatskom zdravstvenom osiguranju već su ranije prihvatili ponudu.

Podsjećamo, sindikati su se složili da prihvaćaju povećanje osnovice plaće za 6 posto od 1. listopada 2022. te povećanje osnovice plaće u 2023. godini za 2 posto i to od 1. travnja. Prvu uvećanu plaću primit će već sljedeći mjesec, a dodatno uvećanu u svibnju sljedeće godine.

www.sjever.hr / www.n1info.hr
30.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.