Now Reading:
Slatko, brzo i ukusno! Donosimo recept za sočan jesenski kolač koji će vas vratiti u djetinjstvo
Full Article 2 minutes read

Slatko, brzo i ukusno! Donosimo recept za sočan jesenski kolač koji će vas vratiti u djetinjstvo

Ako ste se zaželjeli jednostavnih i ukusnih kolača, a za koje ne treba dugotrajna priprema svakako vam preporučujemo da napravite ovaj starinski biskvit s jabukama, orasima i grizom.

Popularni recept “na čaše” garantira laganu i brzu pripremu za koju vam treba obična čaša od jogurta zapremnine 2 decilitra.

Sastojci:
2 velika jaja
2 velike jabuke
1 čaša šećera
1 čaša oštrog brašna
2 čaše mljevenih oraha
1 čaša griza
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo

Priprema:

Jabuke ogulite i naribajte. U jednoj posudi dobro promiješajte brašno, prašak za pecivo, griz i orahe. U drugu posudu ubacite jaja i šećer pa miksajte oko pet minuta, sve dok smjesa ne postane gusta i svijetložuta. Zatim malo po malo dodajte ulje miksajući na manjoj brzini. Dodajte mješavinu iz prve posude, sve dobro sjedinite i naposljetku umiješajte naribane jabuke.

Kalup za pečenje namažite masnoćom i pospite s malo oštrog brašna. Ulijte smjesu, lagano je rasporedite kuhačom ili špatulom. Pecite kolač u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Kada se kolač odvoji od rubova kalupa, čačkalicom ili nožem provjerite je li pečen u sredini. Ako na njima nema vlažnih ostataka smjese, izvadite kolač iz pećnice i pustite ga da se ohladi do kraja.

www.sjever.hr / www.zadovoljna.hr
30.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.