Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nakon jutarnje magle bit će i nešto sunca
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nakon jutarnje magle bit će i nešto sunca

Prema prognozi DHMZ-a, na sjevernom i srednjem Jadranu bit će pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, dok će na južnom Jadranu i u unutrašnjosti biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice može pasti i vrlo malo kiše.

Vjetar u nizinama unutrašnjosti uglavnom slab pa će ujutro biti mjestimične magle, a u gorju umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i ujutro umjerena, pod Velebitom i jaka bura s olujnim udarima, a popodne na otvorenom moru umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna većinom između 18 i 23 °C.

Zadržat će se razmjerno povoljne biometeorološke prilike u unutrašnjosti Hrvatske. Jutarnja magla, koja mjestimično može biti dugotrajna, više će smetati kroničnim bolesnicima, dok će meteoropatima samo negativno djelovati na raspoloženje. Mjestimično u unutrašnjosti i na južnom Jadranu, negativan utjecaj na raspoloženje mogla bi pojačati i slaba kiša.

Na Jadranu će se biometeteorološke prilike poboljšati u odnosu na prethodni dan, pa će kronični bolesnici lakše podnositi svoje bolesti, a zajedno s meteoropatima, lakše i uz više elana obavljati svoje poslove i organizirati rekreaciju i na otvorenom.

www.sjever.hr / DHMZ
14.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.