Now Reading:
Oni su ambasadori zelenog Međimurja – Dodijeljena priznanja u akciji “Čiji je vrt najljepši”
Full Article 3 minutes read

Oni su ambasadori zelenog Međimurja – Dodijeljena priznanja u akciji “Čiji je vrt najljepši”

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove je godine organizirala dodjelu priznanja u akciji Čiji je vrt najljepši. Ambasadore zelenila i međimurskog cvjetnjaka najprije je u svom vrtu u Okruglom Vrhu ugostio prošlogodišnji pobjednik i poznati čakovečki krojač Josip Radek-Hari, a potom su se okupili na vidikovcu na Mađerkinom bregu kako bi im se osobno uručila priznanja.

Marljivim Međimurkama i Međimurcima priznanja su uručili međimurski župan Matija Posavec, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i direktor Međimurskih novina Tomislav Novak. Cilj akcije Čiji je vrt najljepši je potaknuti stanovnike Međimurja u održavanju i uljepšavanju okućnica, a time i cijele županije.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula čestitao je svima i objasnio kako je okoliš prva stvar koja se primijeti kada negdje dođete.

– Kada naši gosti prolaze Međimurjem u vašim okućnicama vide ljubav i pažnju koju im pridajete i veliko vam hvala što brigom o svojim vrtovima i okućnicama doprinosite činjenici da smo zaista apsolutni prvaci u Hrvatskoj, kada se govori o uređenju okoliša što je iznimno važno za razvoj našeg turizma – poručio je Grula.

Ambasadorima zelenog Međimurja obratio se i međimurski župan Matija Posavec koji je svim sudionicima natječaja zahvalio na ovogodišnjem uključivanju.

– Svako naše mjesto, selo i grad ima svoju priču, no ta priča ne bi bila potpuna bez vas, koji ste u svaku vašu biljku i u svaki vaš kutak uložili mnogo truda, a to se primjećuje u svakom kutku našeg Međimurja. Zahvaljujem svima i želim da znate da netko zaista cijeni tu istinsku ljubav koju vidimo iz svakog cvjetića u vašim vrtovima – poručio je župan Posavec.

Priznanja i titulu ambasadora zelenog Međimurja primili su svi sudionici: Bojana Novak iz Martinuševca, Rozina Fučko iz Ivanovca, Suzana Belić iz Preloga, Lidija Žganec iz Savske Vesi, Suzana Kemec iz Prekope, Nada Dvanajščak iz Dragoslavca, Anika Bašek iz Ivanovca, Milena i Dejan Marodi iz Murskog Središća, Nada Lajtman iz Čakovca, Andrijana Drk iz Ivanovca, Predrag i Karmela Maček iz Remisa, Darinka Trojnar iz Nedelišća, Irena Zamuda iz Praporčana, Katarina Petrović iz Podturna i Ivica Dodlek iz Miklavca.

Vrtove i zelene oaze petnaestero prijavljenih ocjenjivala je stručna komisija Međimurskih novina koju su činile Snježana Zorković, Vlasta Vugrinec i Sanja Heric, koje su obišle sve prijavljene i izabrale dobitnike.

Prvo mjesto, titulu najljepšeg vrta u Međimurju 2022. godine, ponio je vrt Suzane Kemec iz Prekope. Vrt je poseban po tome što ima preko 350 vrsta hosta te kaskadni dio s preko 1000 različitih biljaka. Drugo mjesto odnijela je Suzana Belić iz Preloga, a treće mjesto Nada Lajtman iz Čakovca.

www.sjever.hr
14.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.