Now Reading:
Ovog vikenda pravac Stubičke Toplice – Očekuje vas 13. dječja likovna kolonija te po prvi puta u Zagorju – dvodnevni turnir u golfu “Stonehill Open”
Full Article 2 minutes read

Ovog vikenda pravac Stubičke Toplice – Očekuje vas 13. dječja likovna kolonija te po prvi puta u Zagorju – dvodnevni turnir u golfu “Stonehill Open”

stubičke

Ako još uvijek nemate nikakvih planova za vikend svakako razmislite o tome da posjetite Stubičke Toplice u kojima neće nedostajati sadržaja kako za velike, tako i za one manje.

Naime, u subotu će se kao uvod u Dječji tjedan održati 13. dječja likovna kolonija Stubaki 2022.. Riječ je o događanju koje organizira Društvo “Naša djeca” Stubičke Toplice u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” te pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice. Tako će se u prostoru UVSPDR “Barun”, ulica Vladimira Nazora, ulaz na Povijesno – poučnu stazu Kamenjak – naselje Pihači, od 10 do 10.30 sati održati okupljanje sudionika nakon čega će biti otvorenje likovne kolonije.

Nastavak ove kulturne manifestacije obuhvaća i Stonehill Open, dvodnevni turnir u disc golfu u organizaciji udruge Disc golf klub Stubaki, a koji se održava u subotu i nedjelju prema pravilima i regulacijama PDGA (Professional Disc Golf Association).

U periodu od dva dana, na turniru će se igrati ukupno 3 runde. Svaka runda sastoji se od 18 staza. Stonehill Open turnir ulazi u sustav bodovanja za Hrvatsku disc golf ligu, a svečano otvorenje turnira očekuje se u 9 sati u subotu kod planinarske kućice na brdu Kamenjak.

Radi se o sportu koji je vrlo sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači bacaju posebno dizajnirane leteće diskove koje trebaju ubaciti u disc golf koš.

Ovo je prvi turnir ovakve vrste koji se održava u Zagorju općenito, a intencija je kluba i Općine Stubičke Toplice da sljedeće godine bude i većeg međunarodnog karaktera.

Kao idealna ruta za staze upravo je izabrano brdo Kamenjak i veći dio Povijesno-pučne staze Kamenjak, kao i za postavljanje disc golf koševa koje je financirala Općina Stubičke Toplice.

U nastavku donosimo detaljan program Stonehill Open turnira.

Subota, 1. listopada

8 sati – okupljanje
8:45 sati – sastanak s igračima
9 sati – svečano otvorenje / kod planinarske kućice
9:30 sati – početak prve runda
13 sati – ručak, podjela besplatnog gulaša
14:15 sati – početak druge runde

Nedjelja, 2. listopada

8 sati– okupljanje
9 sati– check-in
9:30 sati – početak treće runde
13:15 sati – proglašenje pobjednika
13:30 sati – druženje uz roštilj

www.sjever.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.