Now Reading:
I Međimurci mogu uživati u haklu – Prvenstvo otvorili župan Posavec i gradonačelnica Cividini
Full Article 1 minutes read

I Međimurci mogu uživati u haklu – Prvenstvo otvorili župan Posavec i gradonačelnica Cividini

Vanjsko igralište kod Macanovog doma danas je poprište 3×3 turnira u uličnoj košarci prema FIBA pravilima. Projekt je to u organizaciji Košarkaškog saveza Međimurske županije kojim nastoje promovirati uličnu košarku i obogatiti košarkašku sezonu za sve uzraste.

Tridesetak ekipa svih dobnih kategorija danas sudjeluje na 3. Prvenstvu Međimurske županije u košarci na tri odvojena terena prilagođena uzrasnim kategorijama. U sklopu turnira uz nagrade za najbolje ekipe, bit će organizirano natjecanje u zakucavanju, gađanju trica i slobodnih bacanja za najmlađe, natjecanja za gledatelje, prezentacija škole košarke i urbanih sportova.

Projekt je podržala i Međimurska županija, koja ove godine ponosno nosi titulu Europske regije sporta te je nabavila sportsku podlogu, mobilne koševe, lopte i potrebnu opremu.

Turnir su službeno otvorili župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te su uz ambasadora projekta Međimurje – Europske regije sporta i našeg proslavljenog gimnastičara Filipa Udea, bodrili najmlađe ekipe koji su u prijepodnevnim satima odmjerili snage i uživali u haklu.

sjever.hr/medjimurska zupanija.hr
27.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.