Now Reading:
Bosilj ugostio načelnike i gradonačelnike i poveo ih u ‘španciranje’
Full Article 3 minutes read

Bosilj ugostio načelnike i gradonačelnike i poveo ih u ‘španciranje’

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj sa svojim je zamjenikom Miroslavom Markovićem predzadnjeg dana Špancirfesta bio domaćin sastanka gradonačelnika i načelnika općina. Bila je to i prilika da zajedno prošeću gradom i uživaju u festivalskom ozračju.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, zamjenica gradonačelnika Grada Jastrebarsko Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić, pročelnice iz Grada Jastrebarsko Nadica Žužek i Irena Strmečki, a dobrodošlicu su im uz dužnosnike Grada Varaždina iskazali i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, vijećnik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Vesna Haluga te zamjenica direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Smiljana Mlakar koja je nakon sastanka uglednim gostima predstavila Špancirfest kroz šetnju.

Gradonačelnik Bosilj izvijestio je medije kako je tema sastanka bila međusobna suradnja.

-Jedno od polja suradnje je turizam. Marko je iz Rijeke koja je nedavno dobila ogroman hotel Hilton s 560 ležajeva, a kad bi mi imali takav hotel, gdje bi nam bio kraj? Pokazao nam je putove kako bismo možda mogli dobiti investitore za neku tako veliku i značajnu investiciju. Naravno da je lakše investirati na jadranskoj obali zato jer je tamo duže sezona i duži priljev turista, a Varaždin se pozicionira kao city break destinacija koja je praktički od svibnja do rujna popunjena svaki vikend – kazao je Bosilj uvjeren da će u sljedećih godinu, dvije uspjeti pronaći ozbiljnog investitora za dodatne hotelske kapacitete u gradu Varaždinu jer je to ono što gradu nedostaje.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović na Špancirfestu je prvi puta i oduševljen je dinamičnom atmosferom koja vlada gradom.

-Prezentirana nam je cijela konstrukcija Špancirfesta i moram reći da je izuzetno važno da je on internacionaliziran. Puno je uličnih izvođača i to je ono što Špancirfest i je. Dani su neki naglasci za budućnost Špancirfesta i njegovu dodatnu internacionalizaciju s nekim mega zvijezdama sa svjetske showbizz scene i drago mi je da je i ovaj kontinentalni turizam vrlo razvijen. Špancirfest je jedan od najvećih festivala u Hrvatskoj, privlači jako puno turista, ne samo iz Hrvatske, nego i inozemstva, i imamo što naučiti ovdje i nešto i primijeniti u Rijeci – rekao je Filipović.

Gradonačelnici 50-ak kilometara udaljenog grada Zlatara Jasenki Auguštan Pentek na Špancirfestu nije prvi put.

– Volim svake godine izdvojiti vrijeme i doći ovdje jer stvarno može se uživati u bogatoj i gastro i kulturnoj, ali i zabavnoj ponudi vašega grada. Naravno, tu je i suradnja s gradonačelnikom, zamjenikom i cijelim timom bez koje mislim da gradovi međusobno ne bi toliko napredovali, dobro je čuti neke nove ideje, neke nove vizije. Ovo je super za naš kontinentalni turizam. Krajem osmog, početkom devetog mjeseca brojne manifestacije koji se održavale okolo kao u Koprivnici Renesansni festival, jučer u Vrbovcu Kaj su jeli naši stari, pa Špancirfest. Isto tako je u Zagorju Tjedan kajkavske kulture, Branja grozda… – istaknula je zlatarska gradonačelnica dodajući kako je važno da se datumi manifestacija ne poklapaju čime se daje šira ponuda i potiče kontinentalni turizam što privatnici i turistički djelatnici prepoznaju što i rezultira sve većim brojem dolazaka gostiju.

abrkic/sjever.hr
27.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.