Now Reading:
VOZAČI, OPREZ I STRPLJENJE: Ogromne gužve na autocestama, na A1 se vozi u koloni od čak 9 kilometara!
Full Article 2 minutes read

VOZAČI, OPREZ I STRPLJENJE: Ogromne gužve na autocestama, na A1 se vozi u koloni od čak 9 kilometara!

I ovog vikenda na svim važnijim cestama u Hrvatskoj očekuju se velike gužve zbog čega je i Ravnateljstvo policije uputilo apel svim vozačima koji se spremaju na put. Iz policije pozivaju na oprez i na strpljenje, a početak još jednog turističkog vikenda na hrvatskim cestama obilježila je kolona od čak 9 kilometara.

Naime, kako je izvijestio HAK, na svim važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima pojačan je promet, a dodatan problem stvara i kiša zbog koje su kolnici mjestimice mokri i skliski, a ponegdje i jak vjetar. Tako je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom te motocikle.

Na autocesti A1, između Zagreba i Zadra gužve su u oba smjera, a između čvorova Novigrad i Karlovac u smjeru Zagreba vozi se u koloni u pokreti od oko 9 kilometara. Između čvorova Benkovac i Zadar II na 266. kilometru u smjeru Zagreba zbog prometne nesreće vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Između čvora Zadar II i odmorišta Jasenice u smjeru Zagreba vozi se u koloni u pokretu uz moguće zastoje.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 2 kilometra, a povremeno se zatvara tunel Frukov Krč.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zoni radova između čvorova Popovača i Križ, na 82. kilometru u smjeru Bregane, vozi se jednim trakom usporeno u koloni od oko 2 km.

Na autocesti A7 GP Rupa-Šmrika pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 500 metara, povećana je gustoća prometa između čvorova Diračje i Šmrika u oba smjera, a na čvoru Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona je oko 2 km.

www.sjever.hr / hak.hr
19.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.