Now Reading:
Delegacija iz Mainza posjetila i Krapinsko-zagorsku županiju: „Impresionirani smo širokim portfeljom mogućnosti, a posebice vašom gospodarskom snagom”
Full Article 3 minutes read

Delegacija iz Mainza posjetila i Krapinsko-zagorsku županiju: „Impresionirani smo širokim portfeljom mogućnosti, a posebice vašom gospodarskom snagom”

U skoroj budućnosti Krapinsko-zagorska županija imat će još bolje mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima, posebice onima iz Njemačke.

Naime, u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini u utorak je upriličen prijem za predstavnike grada Mainza koji su predvođeni gradonačelnikom Michaelom Eblingom i njegovim suradnicima obišli Inkubator, a u pratnji delegacije Mainza bio je predsjednik skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Naime, prijateljstvo Zagreba i Mainza traje već više od 50 godina i izrodilo je veliku suradnju i brojne zajedničke aktivnosti i projekte, na što je podsjetila zamjenica župana Jasna Petek.
-A oni koji su prijatelji Grada Zagreba prijatelji su i Krapinsko-zagorske županije jer smo stoljećima vezani jedni na druge, ovisimo jedni o drugima, surađujemo i ta blizina nas čini izuzetno kooperativnim u svim područjima života. Drago mi je što smo imali priliku predstaviti sve projekte Krapinsko-zagorske županije, našu viziju razvoja i strateške projekte i gospodarstvo u kojem veliku ulogu ima upravo njemačko tržište – kazala je Petek.

Naglasila je da je upravo Njemačka u prve tri top države s kojima posluju zagorski gospodarstvenici, ali i u prve tri top zemlje iz koje u Zagorje dolaze turisti.
-Otvorili smo mnoge teme, a posebno se izdvaja tema digitalizacije, podupiranje start upova i to je područje na kojem u budućnosti možemo graditi veću suradnju – zaključila je Petek.

Prijateljstvo Zagreba i Mainza još se više potvrđuje u izazovnim vremenima jer lako je biti prijatelj kad sunce sja, rekao je gradonačelnik Ebling.

-Veseli nas što nas je Zagreb pozvao u Krapinsko-zagorsku županiju i doista smo impresionirani širokim portfeljom mogućnosti, a posebice gospodarskom snagom o kojoj smo prikupili dojmove tijekom posjeta. Posebno nam je zanimljivo što smo mogli biti u Inkubatoru jer i Mainz je orijentiran na podršku start upovima i inovacijama kojima je važno pružiti podršku da bi se mogli razvijati – kazao je Ebling.

Klisović pak je istaknuo da se Grad Meinz uvijek pojavljuje kad Zagrebu nešto treba, bilo da je riječ o pandemiji, potresu ili nečem drugom.
-Imamo sjajnu suradnju i s Krapinsko-zagorskom županijom. U Zagrebu se školuju mnogi vaši mladi ljudi, mnogo je ljudi iz ove županije zaposleno u Zagrebu, a Zagrepčani dolaze ovamo koristiti turističke resurse ili gospodarske proizvode koji se ovdje proizvode.vjerujem da ćemo tu suradnju ne samo nastaviti, već uskoro i proširiti – rekao je Klisović koji za Krapinsko-zagorsku županiju ima samo riječi hvale.

-Kad je riječ o gospodarstvu, ovo je jedna od najbrže rastućih županija u Hrvatskoj – rekao je Klisović, . Dok je gradonačelnik Mainza dodao je sasvim sigurno da neće sve ostati samo na ovom sastanku.

Najavio je skoru suradnju, posebice kad je riječ o modernom razvoju, inovacijama i digitalizaciji.
-Odavde odlazimo obogaćeni, s lijepim utiscima o ovoj županiji, ali i Gradu Zagrebu – poručio je gradonačelnik Mainza.

a.kučić/sjever.hr
26.07.

Input your search keywords and press Enter.