Now Reading:
IZGUBILA JE BORBU Umrla mala Kiara Goršić koja je lani ujedinila Hrvatsku
Full Article 3 minutes read

IZGUBILA JE BORBU Umrla mala Kiara Goršić koja je lani ujedinila Hrvatsku

Sedmogodišnja Kiara Goršić, koja je lani ujedinila Hrvatsku u humanitarnoj akciji za njezino eksperimentalno liječenje u SAD-u, nažalost je preminula. Zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta, bio je previše za njezin izmučeni organizam.

-Nebo je postalo bogatije za još jednog anđela. Prekrasna naša djevojčice nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru Božjem, a roditeljima, seki i ostaloj obitelji iskrena sućut i da im dragi Bog da snage za dalje, poruka je koju je u utorak objavila udruga “Agenti dobrote – Šibenik”, piše Jutarnji.hr.

Podsjetimo, miran i bezbrižan život skladne šibenske obitelji Goršić prošlog se ljeta preko noći pretvorio u noćnu moru. Kiara, koju su dotad i vrtićke viroze uspješno izbjegavale, uživala je u posljednjim ljetnim praznicima prije nego što krene u školu. Kupala se, igrala sa sestrom s kojom je bila nerazdvojna, uživala u pažnji baka, djedova, prabaka.

Sve je krenulo krajem svibnja, iako nitko nije slutio da je nešto opasno u pitanju. Kiara je odjednom dobila visoku temperaturu popraćenu povraćanjem. U bolnici je primila infuzije, a nakon krvne slike liječnici su roditeljima rekli da ne mogu otkriti radi čega je to i da bi kroz dnevnu bolnicu trebali na daljnje obrade i da je u potpunosti dehidrirala. Pet dana je dolazila u dnevnu bolnicu i jedan je dan počela govoriti da je glava boli te da više ne može izdržati.
Ubrzo joj se spustio kapak i nateklo joj je oko i dobila je dijagnozu – konjunktivitis. No, na očev rođendan u lipnju iznenada joj je oteklo pola lica.
Krajem srpnja je poslana na magnet. Obitelj je tad doznala strašnu dijagnozu, doznala da Kiara ima tumor, i nakon toga jedina misao vodilja bila im je – kako da njihova mezimica preživi.

U prosincu je Kiara dobila zeleno svjetlo za eksperimentalnu studiju u klinici u San Franciscu. Ta klinika provodi najmanje invazivnu ONC oralnu kemoterapiju koja se pokazala u nekoliko slučajeva uspješna, može stabilizirati i usporiti rast tumora na određeno vrijeme. Dok se opet ne nađe neki novi lijek.
Krajem godine je pokrenuta velika humanitarna akcija u kojoj su susjedi, poznanici i brojni građani za Kiarinu borbu s bolešću prikupili čak 18 milijuna kuna, piše jutarnji.hr.
U veljači je iz američke klinike došla dobra vijest jer je magnet glave potvrdio da se tumor smanjio u svim smjerovima. Nažalost, sreća je kratko trajala.

foto: FB-agenti dobrote-šibenik
www.sjever.hr/jutarnji.hr
26.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.