Now Reading:
VELIK DAN ZA KRAPINSKO-ZAGORSKU ŽUPANIJU Kreće izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu vrijednog 66,3 milijuna kuna
Full Article 4 minutes read

VELIK DAN ZA KRAPINSKO-ZAGORSKU ŽUPANIJU Kreće izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu vrijednog 66,3 milijuna kuna

Srijeda je bila velik dan za Srednju školu Zabok, ali i čitavu Krapinsko-zagorsku županiju. Naime, potpisan je ugovor o izgradnji Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu koji će započeti idućeg petka. Riječ je o radovima vrijednim 66,3 milijuna kuna koji bi trebali biti gotovi za 14,5 mjeseci.

Da je ovo doista velik dan, potvrdio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglasivši kako se na ovom projektu radi od 2019. godine.

-U međuvremenu smo preživjeli dva potresa, epidemiju, pandemiju, počeo je rat u Ukrajini, svašta se događa, a ništa od toga nam ne ide u prilog i upravo zbog toga je to velik izazov, ali izazov kojeg ćemo mi pozitivno riješiti i realizirati jer druge opcije ni nema – rekao je Kolar dodavši kako je uvjeren da će svi dionici učiniti apsolutno sve kako bi radovi završili u roku, a sljedeća školska godina započela u novom prostoru.

S obzirom na reputaciju i iskustvo izvođača radova MDK Građevinar s čijim je direktorom Krunoslavom Pavlinićem ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec potpisala ugovor, župan Kolar istaknuo je da vjeruje kako će projekt biti odrađen kvalitetno i na vrijeme te da će učenici dobiti moderan Regionalni centar. Pošto će on pokrivati i Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku i Zagrebačku županiju, ali i Grad Zagreb, Kolar je naglasio kako doista mora biti napravljen na europskoj razini.

-Ovih 54 milijuna kuna neto je nama prije 2 mjeseca bilo bruto i to je nešto što se dogodilo na tržištu tako da će škola preko Krapinsko-zagorske županije podići kredit od 40 milijuna kuna kako bi ovu investiciju mogli uopće realizirati u roku – pojasnio je Kolar dodavši kako će za drugi dio projekta koji uključuje soft dio i kompletno opremanje biti potrebno izdvojiti još 66,6 milijuna kuna.

-To je pojedinačno naša najveća investicija nakon izgradnje Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana što je i dodatna odgovornost i za nas da to odradimo na najbolji način – dodao je Kolar zahvalivši ravnateljici i njezinom timu što su i prije početka projekta odradili ogroman dio posla, a to je, kako kaže, to da su bili najbolja strukovna škola u Hrvatskoj.

S obzirom na poremećaje na tržištu, Krapinsko-zagorska županija istovremeno traži rješenja za drugu fazu izgradnje jednodijelne sportske dvorane koja bi trebala biti sastavni dio škole.

-Mi smo s ovih 40-ak milijuna kuna htjeli završiti i prvu i drugu fazu. U ova dva i pol mjeseca dogodilo se toliko poremećaja na tržištu da je porast cijena toliko koliko bi koštala ova jednodijelna sportska dvorana zbog čega smo kontaktirali sva tri ministarstva koja su uključena u ovaj projekt. Zasad nismo našli rješenje, ali sam uvjeren da ćemo i to riješiti, ako nikako drugačije onda kao i često puta dosad – sami – zaključio je župan Kolar.

Ravnateljica Jurec kazala je kako je ovo najveći trenutak za Srednju školu Zabok još od 1957. godine kada je započela s radom.

-Kada je počelo rušenje bio je to emotivan trenutak za sve, a danas smo neizmjerno sretni jer počinje izgradnja naših novih prostora, nešto više od 5500 kvadratnih, a počeli smo s 1400 kvadrata 1957. godine. 20 učioničkih prostora bit će najsuvremenije opremljeno. Imat ćemo i kabinetsku nastavu, što nismo mogli u starom prostoru – rekla je Jurec.

Srednja škola Zabok zahvaljujući ovom vrijednom projektu dobit će nove kabinete i praktikume; ekonomska struka dobit će vježbeničku tvrtku, a turističko-ugostiteljski sektor dva praktikuma posluživanja i kuharstva s pratećim prostorima. Bit će tu i trening centar, mjesto okupljanja i usavršavanja polaznika obrazovanja odraslih, mentora i nastavnika, a u planu je i enološki podrum.

tklopotan / www.sjever.hr
27.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.