Now Reading:
Što nakon katastrofe? U Međimurje stiže 60 pčelara i neki od najboljih hrvatskih stručnjaka
Full Article 1 minutes read

Što nakon katastrofe? U Međimurje stiže 60 pčelara i neki od najboljih hrvatskih stručnjaka

Nakon katastrofe koja je prošlog tjedna zadesila međimurske pčelare, Udruga pčelara Međimurske županije po prijašnjem će planu održat će edukaciju po pitanju liječenja pčela.

S obzirom na katastrofu i masovno trovanje pčela koji su ih pogodili, ove nedjelje u Domašincu će se okupiti preko 60 pčelara i neki od najboljih hrvatskih stručnjaka za pčele, a međimurski pčelari pozvali su i zamjenika međimurskog župana Josipa Grivca te državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka.

Prisutan će biti i prof.dr.sc. Nikola Kezić, umirovljeni profesor s Agronomskog fakulteta i jedan od najboljih hrvatskih stručnjaka za pčele te ravnateljica Centra dr. Rudolf Steiner Dijana Posavec.

Profesor Kezić iznijet će postupke smanjenja šteta u košnicama, a pčelare će zanimati i rezultati razgovora s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede na temu trovanja pčela u Međimurju, dok će se zamjenik župana Grivec osvrnuti na županijske potpore pčelarima.

Pčelari će se okupiti ove nedjelje s početkom u 9 sati u Lovačkom domu u Domašincu, a nakon uvodnog djela i posjeta pčelinjaku kreće praktični dio predavanja.

www.sjever.hr
23.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.