Now Reading:
U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno su 73 osobe raseljene iz Ukrajine – Cigula: Još jednom apeliramo da se ponudi smještaj
Full Article 2 minutes read

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno su 73 osobe raseljene iz Ukrajine – Cigula: Još jednom apeliramo da se ponudi smještaj

Na području Krapinsko-zagorske županije s današnjim danom su 73 osobe raseljene iz Ukrajine u privatnom smještaju, a prihvatni centar i kolektivni smještaj Zagorje još uvijek nema jer dosad za to nije bilo potrebe.

Voditelj Službe civilne zaštite Krapina Josip Cigula rekao je da je poslana uputa jedinicama lokalne samouprave i stožerima, vezano uz odluku Vlade o financiranju troškova smještaja raseljenih osoba iz Ukrajine.

-Uputili smo ih da to objave na mrežnim stranicama, da ljude animiraju da predaju ponude smještaja za raseljene osobe. Nakon toga, Stožer civilne zaštite odradi pregled tih prostora i dokumentacija se dostavlja u Ravnateljstvo civilne zaštite, kako bi se dalje radili ugovori za te smještajne jedinice. Još jednom apeliramo da se ponudi smještaj -poručio je Cigula.

Napomenuo je da će se ove subote, kao što je bilo svake prve subote u mjesecu, obaviti redovito ispitivanje sustava za uzbunjivanje i to točno u podne.

O raseljenim je Ukrajincima na današnjoj konferenciji za novinare govorio i župan Željko Kolar.
-Kod nas to još nije veliki broj, to su još uvijek osobe smještene u nekom privatnom smještaju aranžmanu i nije još uvijek napravljena mobilizacija nijednog našeg subjekta za trajni smještaj. U suradnji s Civilnom zaštitom, iz dana u dan pratimo situaciju i reagirat ćemo prema potrebi – kazao je Kolar.

a. kučić/sjever.hr
01.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.