Now Reading:
Snimite najljepše kadrove sjeverne Hrvatske dronom i osvojite vrijedne nagrade – najbolji filmovi koristit će se i u promotivne svrhe
Full Article 4 minutes read

Snimite najljepše kadrove sjeverne Hrvatske dronom i osvojite vrijedne nagrade – najbolji filmovi koristit će se i u promotivne svrhe

Kreću DPA MEDIA CHALLENGE – Drone Pilot Academy natjecanja namijenjena svim dron entuzijastima koji posjeduju ili su u procesu dobivanja licence za upravljanje bespilotnim letjelicama, najavljeno je to u ponedjeljak na Fakultetu organizacije i informatike koji je uz Varaždinsku županiji i Turističku zajednicu Varaždinske županije organizator ovog natjecanja.

Natjecanje će se održati na području sjeverne Hrvatske, od 11. travnja do 21. svibnja 2022., a lokacije će biti vezane uz prirodne i turističke ljepote, koje će sudionicima pružiti brojne mogućnosti za pokazivanje svog talenta. Cilj natjecanja je predstaviti atraktivnosti sjeverne Hrvatske i prirodne ljepote u obliku multimedijskog  sadržaja (videa i fotografije), snimanog iz zraka, što će dati dodatnu vrijednost promociji sjeverozapadnog kraja Hrvatske u digitalnom okruženju.

Novi ciklus Drone Pilot Akademije (DPA)  FOI provodi u suradnji s Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centrima izvrsnosti Varaždinske županije te uz potporu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Natjecanje i edukaciju najavio je operativni voditelj projekta doc. dr. sc. Boris Tomaš koji podsjetio na dvije radionice održane prošle godine na koje su okupile 20-ak zainteresiranih.

-Ove smo godine radionicu podijelili na tri dijela. Prvi dio je za početnike koje tek žele naučiti letjeti, drugi dio je za umjetnike koji žele napraviti lijepu sliku za Instagram, a treći dio, koji ćemo napraviti kasnije tokom godine, namijenjen je onima koji žele napraviti svoj dron – rekao je Tomaš dodavši kako se na akademiju mogu prijaviti svi stariji od 16 godina.

-Upravo zbog toga što smo uvidjeli da postoji zajednica koja je izuzetno jaka naročito u ovom umjetničkom području išli smo u ovu priču s natjecanjem Drone Pilot Academy Media Challange. Postoji i druga sfera tih hobista, jedni su oni koje vole umjetnost, a drugi su oni koji se utrkuju dronovima, tako da držim fige da ćemo jednog dana imati utrke dronovima u našoj županiji – zaključio je Tomaš.

Dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep objasnila je kako drugi projekt Dron Pilot Academy vezan uz projekt Dron Pilot Academy Media Challenge.

-Na natjecanje se mogu prijaviti svi entuzijasti koji imaju dozvolu za upravljanje dronom. Ideja je da se obuhvati sjeverozapadni dio Hrvatske kako bi se napravile snimke i materijali kako bi se promovirale ljepote i znamenitosti sjeverozapadne Hrvatske – rekla je Begičević Ređep dodavši kako će najbolji biti nagrađeni.

Prva nagrada je 5 tisuća kuna, druga nagrada je 3 tisuće kuna, a treća nagrada iznosi 1,5 tisuće kuna, a glasovanje će se odvijati preko društvenih mreža.

Direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini istaknuo je kako će ovo rezultate ovog projekta dobro iskoristiti u promotivnim kompanijama i promociji kulturnog turizma, ne samo Varaždinske županije nego cijelog sjevera Hrvatske.

-Upravo kroz ovaj amaterski pristup kulturnoj baštini, vjerujem kako ćemo dobiti vrlo zanimljiv materijal, ne samo video nego i fotografski koji će biti dobar temelj za promociju Varaždinske županije, a natjecanje će biti od velikog značaja za promociju turizma – kazao je Morandini naglasivši kako će na temelju glasova publike u odabiru 10 najuspjelijih filmova sudjelovati i peteročlano povjerenstvo.

Povjerenstvo čine Darije Petković, izvanredan profesor na Akademiji filmskih umjetnosti u Zagrebu, tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec, predstavnik turističke zajednice Varaždinske županije, dekanica fakulteta i Domagoj Sever, europski turistički bloger i influencer poznat po snimanju dronom.

Robert Kelemen pomoćnik pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport za razvojne programe Varaždinske županije ističe kako je Županija prepoznala važnost cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih, te je osnovana ustanova za obrazovanje odraslih.

-Županija će i dalje poticati sve ono što je od posebnog interesa za Varaždinsku županiju a između ostaloga to su i nove tehnologije. Upravo zbog toga surađujemo s FOI-em – izjavio je Kelemen.

Pretprijave na natjecanje počinju 4. travnja i traju do 8. travnja (do 12:00 sati).

Svi sudionici natjecanja mogu se prijaviti putem obrasca https://dronepilotacademy.edu.eu/media-challenge/ gdje se nalaze i više informacija o samom natjecanju, dok su informacije o planiranim edukacijama i mogućnostima upisa dostupne su na https://dronepilotacademy.edu.eu/.

abrkic/sjever.hr
28.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.