Now Reading:
ALARMANTNO Iznad Zagreba eksplodirao zrakoplov. Dijelovi padali po Jarunu. Zrakoplov označen crvenom zvijezdom i ćirilicom?
Full Article 2 minutes read

ALARMANTNO Iznad Zagreba eksplodirao zrakoplov. Dijelovi padali po Jarunu. Zrakoplov označen crvenom zvijezdom i ćirilicom?

Na zagrebačkom Jarunu u četvrtak iza 23 sata čuo se glasan prasak, a u zemlji se stvorila velika rupa. Na teren su izašli policijski službenici, vatrogasci pa čak i Vojna policija, prenose nacionalni mediji.

Kako piše Index.hr, očevici su rekli kako je nešto s neba palo u zemlju, a te dojave su oko 3 sata iza ponoći potvrdili iz policije. 

-Nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka. Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi. Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila. Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana – poručili su iz PU zagrebačke.

Pojavile su se i neslužbene informacije da je tijekom očevida utvrđeno da se na dijelovima letjelice nalazi petokraka i natpisi na ruskoj ćirilici, no za to nema nikakve službene potvrde, piše Index.hr.

No pitanje o kakvoj se točno bespilotnoj letjelici radi odgovor je ponudio Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive koji je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki vjeruje da se u Zagrebu srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine, prenosi Index.hr.

Jutarnji list piše kako se na licu mjesta čak mjerila i razina radijacije, no kako doznaju, nije utvrđeno nikakvo povećanje.

Foto: FB Policija zaustavlja Krapinsko-zagorska
www.sjever.hr / index.hr / jutarnji.hr
11.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.