Now Reading:
Grad Prelog poziva na pomoć Ukrajini – Donacije će se prikupljati u Draškovcu i Čehovcu
Full Article 2 minutes read

Grad Prelog poziva na pomoć Ukrajini – Donacije će se prikupljati u Draškovcu i Čehovcu

Grad Prelog aktivno se uključuje u akciju pomoći stanovnicima Ukrajine te poziva sve građane koji su u mogućnosti da se uključe u prikupljanje pomoći za izbjeglo i raseljeno stanovništvo uslijed ukrajinske krize, nabavkom strogo ciljanih potrepština.

Na području grada Preloga potrepštine će se prikupljati u Domu kulture u Draškovcu i Domu kulture u Čehovcu i to sutra od 14 do 17 sati te u subotu od 9 do 13 sati.

Na popisu stvari koje će se prikupljati su gotove juhe u vrećici, gotova konzervirana hrana, slane i slatke grickalice i slatkiši, mliječni namazi, mesni namazi, flaširana voda odnosno sokovi, brašno, riža, kaša, šećer, tjestenina, ulje, ocat, trajno mlijeko, dječja hrana, pahuljice, čokolino, higijenski ulošci, pasta za zube, četkica za zube, gelovi za tuširanje/šampon, dezodorans u spreju/sticku, wc papir/maramice, pelene/vlažne maramice, dječja odjeća i obuća, papuče, obuća za ženske osobe (veličine: 36-44). Mole se građani da doniraju čistu odjeću koja nije potrgana i koja je odmah spremna za nošenje – primjereno godišnjem dobu.

Također, pozivaju se građani koji žele ponuditi smještaj izbjeglom stanovništvu koje će stići u Hrvatsku, da se jave u Grad Prelog, Glavna 35, 40323 Prelog, radi upisa u evidenciju potencijalnih privremenih smještaja. Isto tako pozivaju se i građani koji mogu ponuditi svoje vikendice, kuće za odmor ili prazne kuće za privremeni smještaj da se jave, a pritom je važno da smještaj ima sanitarni čvor i kuhinju.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja građani mogu kontaktirati Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec na kontakt broj 040/395-248 ili Grad Prelog, na broj telefona 040/645-301.

www.sjever.hr / www.prelog.hr
10.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.