Now Reading:
U okviru projekta ERASMUS+ Druge gimnazije Varaždin, Županijsku palaču posjetili učenici iz Njemačke, Danske i Švedske
Full Article 1 minutes read

U okviru projekta ERASMUS+ Druge gimnazije Varaždin, Županijsku palaču posjetili učenici iz Njemačke, Danske i Švedske

U okviru projekta ERASMUS + Druge gimnazije Varaždin tridesetak učenika te njihovih profesora iz Njemačke, Kraljevine Španjolske, Danske i Hrvatske obišlo je Županijsku palaču u kojoj su ih prigodnim riječima pozdravili župan Anđelko Stričak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.

Tema projekta ERASMUS + je Demokratska participacija, pa je tako župan Stričak goste upoznao sa sustavom lokalne samouprave, objasnio im ovlasti nositelja izvršne i predstavničke vlasti, a ispričao im je i razvoj stvaranja moderne Hrvatske države, od obrane Domovine pa sve do ulaska u Europsku uniju.

Pročelnik Huđek je informirao učenike te njihove profesore s aktivnostima te projektima koje provode županijske obrazovne ustanove dok je pomoćnik pročelnice za protokol i odnose s javnošću Tomislav Pajtlar proveo goste po Županijskoj palači te ih upoznao s bogatom poviješću Varaždinske županije.

Na gostoprimstvu te srdačnoj dobrodošlici zahvalila ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan istaknuvši pritom kako Druga gimnazija, kao i ostale škole na području Varaždinske županije sudjeluje u nizu europskih projekata.

www.sjever.hr
10.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.