Now Reading:
NASTAVAK DRUGE HNL Varaždinci “našpanani” dočekuju riječki Orijent – Kovačević: Moramo igrati dobro i vratiti im za poraz u prvom kolu
Full Article 3 minutes read

NASTAVAK DRUGE HNL Varaždinci “našpanani” dočekuju riječki Orijent – Kovačević: Moramo igrati dobro i vratiti im za poraz u prvom kolu

Nakon tri mjeseca, nastavlja se natjecanje u Drugoj HNL, a ekipa Varaždina ove će subote u prvoj utakmici proljetnog dijela lige na svom stadionu ugostiti trenutno prvoplasiranu momčad Orijenta 1919.

Dakle, u samom startu derbi prvenstva, a kakvo je trenutno stanje u svlačionicu opisao je trener Mario Kovačević.

-Vlada pozitivna nervoza pred prvo kolo, svi jedva čekamo da počne. Prošlo je puno vremena od zadnje utakmice protiv Dubrave. Dobro smo se odmorili u ovih proteklih pet tjedana. Imamo širok igrački kadar, ali nažalost imamo i problema. Jutros sam dobio potvrdu da na Šegu i Hereru neću moći računati za utakmicu protiv Orijenta, možda čak i malo duže, što me baš ne veseli. Imamo s druge strane dvojicu igrača s tri žuta kartona Mekić i Kolarić – rekao je Kovačević.

Dodao je da su se neki igrači ekipi malo kasnije priključili te da se trebaju uklopiti u sustav igre, ali da je većina igrača dobro trenirala, stoga vjeruje da su u dobroj formi.

Kovačević je rekao i da su prve utakmice u nastavku sezone uvijek neizvjesne, odnosno da su prijateljske utakmice sasvim drugačije od utakmica za bodove.
-Radim na tome da dečki razmišljaju o toj prvoj utakmici. Ne želim neki poseban imperativ te prve utakmice, nama je bitno da odigramo dobro da vratimo Orijentu za prvo kolo što su oni nama napravili i zasluženo pobijedili. Kod mojih igrača postoji inat da pokažu da je to bio samo slab dan, tako da nemamo nekog opterećenja. Svjestan sam da je to bitna utakmica prvog kola, ali razmišljamo samo da odigramo dobro. Cijenimo Orijent, nakon 15. kola kad je netko prvi može biti samo zasluženo, to je dobra ekipa i učinit ćemo sve da pokažemo da smo mi u ovom trenutku bolja ekipa od njih – zaključio je trener Kovačević.

O svojim je očekivanjima od utakmice s Orijentom govorio i igrač Igor Postonjski.
-Pripreme su stvarno brzo prošle i dobro se radilo, imali smo puno tih utakmica na kojima su svi mogli pokazati koliko vrijede i na koga se može računati. Mislim da su svi igrači to iskoristili u dobroj mjeri, da su se svi pokazali i stavili šefu na raspolaganje. Nas 20 i nešto konkurira za ekipu i čim se netko ozlijedi, uskoči drugi. Imamo širinu kadra i po tom se pitanju ne bojim. Bez svakoga se može i mora i moramo nadoknaditi izostanke, pogotovo naša prva dva beka i Šege koji nam je jedan od najboljih pojedinaca i najbolji strijelac. Ima tu drugih igrača koji moraju uskočiti u njihove kopačke – rekao je Postonjski.

Dodao je da su svi „našpanani” za prvo kolo i da se Orijenta ne boje, iako su nešto kvalitetnija ekipa od varaždinske.
-Mislim da se nas puno pita u toj utakmici i da ćemo to pokazati od prve do zadnje minute. Glavna nam opasnost može doći iz kontri i polukontri, to treba spriječiti. Ne bojim se za agresivnost, želju i glad za pobjedom i nadam se da ćemo slaviti – rekao je Postonjski.

Utakmica 16. kola Druge HNL igrat će se u subotu od 13 sati, a uprava NK Varaždin odlučila je da će ulaz biti besplatan za sve posjetitelje, uz pridržavanje epidemioloških mjera te predočenje COVID potvrda.

a.kučić/sjever.hr
10.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.