Now Reading:
Hrvatska reprezentacija načelnika i gradonačelnika odlična četvrta na Europskom prvenstvu u nogometu – svoje umijeće pokazali i Vešligaj i Posavec
Full Article 3 minutes read

Hrvatska reprezentacija načelnika i gradonačelnika odlična četvrta na Europskom prvenstvu u nogometu – svoje umijeće pokazali i Vešligaj i Posavec

Osim što smo u finalu Eurovizije osvojili odlično drugo mjesto, Hrvatska reprezentacija načelnika i gradonačelnika ostvarila je isto tako najbolji uspjeh do sada, osvojivši četvrto mjesto na Europskom natjecanju u nogometu.

Reprezentacija hrvatskih gradonačelnika i načelnika već godinama sudjeluje na europskom prvenstvu gradonačelnika i načelnika, a ovo je prvi put da su izborili ulazak u polufinale turnira koje se prošli tjedan održalo u njemačkom Lepzigu.

Naši gradonačelnici i načelnici ulazak u polufinale izborili su pobjedom nad najtežim protivnikom – Slovačkom. Ključni ljudi za pobjedu i ulazak u polufinale bili su slavonski gradonačelnici, još uvijek aktivni nogometaši, Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova redovito brani boje Croatije Marjančaci te Josip Budimir gradonačelnik Kutjeva s kojim igra u Trećoj NL Istok.

Ekipa slovačkih gradonačelnika pobijedila je na protekla dva europska prvenstva, a na ovom je prvenstvu, već postigla 25 golova, a primila samo jedan! Gotovo cijelu utakmicu Slovačka je bila bolja momčad te je Hrvatska rijetko prelazila na njihovu polovicu. Igralo se praktično na jedan gol i Hrvatska je zaista teško živjela.

U jeku napada Slovaka odličnim solo prodorom Josip Budimir na asistenciju Matka Šutala matira gostujućeg vratara i donosi sebi osmi zgoditak na Euru, a Hrvatskoj povijesni plasman u polufinale. Slovačka je izgubila nakon 15 pobjeda u nizu, a Hrvatska opet pokazala srce i hrabrost kada je najteže i protiv značajno nadmoćnijeg protivnika. U polufinalu Hrvatska je izgubila od Rumunjske, a u borbi za treće mjesto, zbog obaveza su trojica gradonačelnika morala napustiti turnir nešto ranije te je Hrvatska izgubila i time osvojila četvrto mjesto.

-Upoznajemo kolege iz drugih država i gradova, razgovaramo o stvarima koje su nam zajedničke ili mogu postati zajedničke. Razmjenjujemo iskustva u povlačenju sredstava iz fondova EU i o razvoju naših sredina. Unazad nekoliko godina uspostavili smo odlične odnose s našim kolegama iz Slovenije, Austrije i Italije, točnije pokrajine Južni Tirol i redovno se posjećujemo i mimo sportskih terena, a posljednje dvije godine i sa Slovačkom i Rumunjskom – rekli su iz Hrvatske reprezentacije načelnika i gradonačelnika

Inače, zanimljiva je usporedba – Slovačka ima 3.000 gradonačelnika, Njemačka 11.000, a Italija 8.000 pa je time i uspjeh naše reprezentacije još veći.

Hrvatsku reprezentaciju, uz Šutala i Budimira, čine još: gradonačelnik Zadra Branko Dukić, Solina Dalibor Ninčević, Pregrade Marko Vešligaj, Vrgorca Mile Erceg, Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, Raba Nikola Grgurić, Benkovca Tomislav Bulić te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

-Izuzetno korisno i vrijedno iskustvo. Inače, što se samog prvenstva tiče, na njega se plasiralo 16 reprezentacija igralo se 6+1 na polovici veliko nogometnog terena dva poluvremena po 30 minuta. Rumunjska, koja u svojim redovima ima i igrače koji su igrali Ligu prvaka i sigurno je bila bolji protivnik na terenu i zasluženo odnijela pobjedu protiv nas u polufinalu. Za Italiju je, recimo, nastupio Damiano Tommasi nekadašnji igrač Rome i reprezentativac Italije, a ambasador natjecanja je bio Philipp Lahm, bivši njemački nogometaš i reprezentativac. Zadovoljan sam igrom koju smo prikazali i vjerujem da smo u svakoj utakmici dali sto posto da bismo postigli ovakav rezultat te čestitam svojim suigračima na fer i korektnoj junačkoj borbi na terenu – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

sjever.hr
14.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.